Δήμος Τρικκαίων : Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

Κάδος ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών Hungry Bin,τοποθετήθηκε μπροστά από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλη, από τον Δήμο Τρικκαίων σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.

Ο κάδος είναι μοναδικός και έχει φιλοτεχνηθεί από τον street artist SAME84.

Οι ι πολίτες των Τρικάλων θα μπορούν να απορρίπτουν στον κάδο ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, πληκτρολόγια, σκουπάκια, φωτογραφικές μηχανές, μίξερ, tablets, καφετιέρες κ.α..

Παράλληλα, στο πλάι του κάδου υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται ανακύκλωση τόνερ και μελανιών.  Ο κάδος είναι σε εξωτερικό σημείο, προσβάσιμος στους δημότες 24 ώρες το 24ωρο κάνοντας την διαδικασία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών ακόμη πιο εύκολη.

«Το περιβάλλον χρειάζεται δράσεις και προσοχή, προστασία και μέριμνα. Ως Δήμος Τρικκαίων είμαστε ήδη ενταγμένοι στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. μέχρι το 2030. Στο πλαίσιο αυτό, υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά τη συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και την υποστήριξη της Eurobank για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, να ενισχύουμε τις δράσεις ανακύκλωσης, σε μια περιοχή με έντονη παρόμοια δραστηριότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς.

10.6.2024