Δήμος Τρικκαίων Δενδροφύτευση με 100 δέντρα ως μια από τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της ΕΕ

Δήμος Τρικκαίων

Με το μήνυμα «το περιβάλλον αφορά τους πάντες, όλοι και όλες μπορούμε να δρούμε ενάντια στην κλιματική αλλαγή και κρίση», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, στα Τρίκαλα, σε μια από τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ε.Ε., δενδροφύτευση με 100 δέντρα.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στον οικισμό των Καρυών, στον δρόμο προς τον έτερο οικισμό, το Φλαμούλι.

Στη διπλανή περιοχή, πριν έναν ακριβώς χρόνο πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δενδροφύτευση από παιδιά (στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021).

Σύμφωνα με τον Δήμο,  με τα πρόσθετα 100 δέντρα και τον καθαρισμό που προηγήθηκε, οι όχθες του Ληθαίου ποταμού και συνολικά ολόκληρη η περιοχή αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται με δέντρα.

Το παρών και το παράλληλο μήνυμα της στήριξης του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και της συνεργασίας σε κάθε παρόμοια πρωτοβουλία, έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Τάκης Παζαΐτης και Γ. Καταβούτας .

Το προσωπικό του τμήματος Αστικού Πρασίνου & Περιβάλλοντος (Δ/νση Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης) προετοίμασε το έδαφος, τα δέντρα, το σύστημα υπόγειας άρδευσης και οι 80 υπάλληλοι και στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας συνέχισαν τη φύτευση.

Φυτεύτηκαν δέντρα επιλεγμένα, που είναι ενδημικά και αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία των Τρικάλων: φράξοι, βελανιδιές, τίλιο, σοφορά, συκαμινιές, ιπποκαστανιές, βελανιδιές αριές, κουτσουπιές, κουκουναριές, κυπαρίσσια κ.α.

Για την εν λόγω δράση συνεργάστηκε με τον Δήμο Τρικκαίων, η  φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της δράσης We Act.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, επεσήμανε ότι «η φύτευση των 100 δέντρων, δίνει την ώθηση για τη συνέχιση περιβαλλοντικών δράσεων στον Δήμο Τρικκαίων, που εντάχθηκε στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της ΕΕ μέχρι το 2030. Δίνουμε έμφαση και βαρύτητα στο περιβάλλον, στο μέλλον των παιδιών μας, στην προσπάθεια να αντιστρέψουμε πλευρές της κλιματικής αλλαγής. Η δράση μας από κοινού με την Chiesi Hellas – την οποία ευχαριστώ θερμά για την πρωτοβουλία και τη συνεργασία – δείχνει τον δρόμο της ευρύτερης συνεννόησης ανάμεσα σε φορείς και πολίτες, για να αλλάξουμε πορεία. Στα Τρίκαλα συνεχίζουμε τι δενδροφυτεύσεις, ευνοούμε τις συνέργειες, καθώς θέλουμε να εμπνέουμε ειδικά τους νέους και τις νέες, για να αναλάβουμε μαζί δράση. Διότι το περιβάλλον είναι η ζωή μας».

3.9.2022