Δήμος Τρικκαίων: Κληρώθηκαν οι πρώτοι 150 δικαιούχοι για πληρωμή ρεύματος μέσω της ελεγχόμενης στάθμευσης

Δήμος Τρικκαίων

Άμεσα υλοποιήθηκε η απόφαση του δήμου Τρικκαίων, να προσφέρει μέρος των εσόδων του από την  ελεγχόμενη στάθμευση στους πολίτες που πιστοποιημένα έχουν οικονομική δυσπραγία.

Χθες 15 Δεκεμβρίου ενώπιον των μελών της Οικονομικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες (για Οκτώβριο και Νοέμβριο) κληρώσεις των δικαιούχων του προγράμματος «Παρκάρω και Volt-άρω».

Το συνολικό ποσό που διατέθηκε στους πρώτους 75 (για τον Οκτώβριο) και 75 (για τον Νοέμβριο) πολίτες ανήλθε στα 15.000 ευρώ, ήτοι 100 ευρώ έκαστος.

Το ποσό δεν δίνεται σε κάθε δικαιούχο, αλλά ο δήμος Τρικκαίων το πιστώνει τους λογαριασμούς ρεύματος, μέσω του κωδικού «RF» που κάθε δικαιούχος θα γνωστοποιήσει στον δήμο.
Οι δικαιούχοι (περίπου 1800 στο σύνολο) προέρχονται από τη βάση δεδομένων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) και  όσοι κληρώνονται κάθε μήνα, θα μένουν εκτός των επόμενων κληρώσεων, μέχρι να εξαντληθεί η λίστα δικαιούχων.
Η κλήρωση – που διεξήχθη ζωντανά και βρίσκεται στη σελίδα του δήμου Τρικκαίων στο youtube – έγινε ανά μήνα, ενώ κληρώθηκαν και αναπληρωματικοί για να καλυφθεί κάθε ενδεχόμενο.
Το όλο σύστημα έχει μελετηθεί σε κάθε του πτυχή από τον δήμο Τρικκαίων, εισάγοντας καινοτομίες. Έτσι, εκτός από τον ίδιο τον καινοτόμο χαρακτήρα του προγράμματος «Παρκάρω και Volt-άρω», πραγματοποιείται δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, οι κληρωθέντες λαμβάνουν ειδοποίηση με SMS και ο δήμος Τρικκαίων δημιουργεί ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του, με ειδική εφαρμογή για το πρόγραμμα.

Σε αυτή κάθε δυνητικός δικαιούχος θα μπορεί να πληκτρολογεί το ΑΜΚΑ του και να μαθαίνει και με αυτόν τον τρόπο, εάν κληρώθηκε.
Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει κάθε κληρωθείς, θα είναι να προσκομίσει στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών (το γνωστό «20000» στην είσοδο του Δημαρχείου) ή ηλεκτρονικά σε viber και what’s app (στον αριθμό 6930078484), την πρώτη σελίδα ενός λογαριασμού ρεύματος, όπου θα φαίνεται ο συγκεκριμένος κωδικός «RF». Αυτή η διαδικασία πλέον θα υλοποιείται κάθε μήνα, για τους ανά μήνα δικαιούχους.

17.12.2022