Δήμος Τρικκαίων : Ξεκινά το έργο μετασχηματισμού των παλιών αποθηκών ΟΣΕ σε πολυχώρο τέχνης

Δήμος Τρικκαίων 

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης Και Πολιτισμού», υπέγραψε το πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου και ο εκπρόσωπος εταιρείας ΤΡΙΚΑΤ ΑΒΕΤΕ Κων. Ρίζος.

«Μουσική βιβλιοθήκη, χώρος συναυλιών, εγκατάσταση Δημοτικής Φιλαρμονικής και Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι, studio ηχογράφησης, Δημοτική πινακοθήκη… Όλα αυτά θα συναποτελούν τον χώρο των παλιών αποθηκών στην περιοχή ΟΣΕ, που ο Δήμος Τρικκαίων μετατρέπει σε – έναν ακόμη – μεγάλο χώρο πολιτισμού», όπως περιγράφει γλαφυρά.

Πρόκειται για τις παλιές αποθήκες, που έχοντας περιέλθει σταδιακά στον Δήμο το 2013 και το 2015, μετατρέπονται σε έναν διπλό πολυχώρο πολιτισμού.

Ο προϋπολογισμός ανερχόταν σε 3.000.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με την αξιοποίηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού προγράμματος: ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους, μέσω του ΠΔΕ – ΣΑΕ 1551 στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014-2020»).

Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα,

στο κτήριο Α

  1. θα πραγματοποιούνται ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις,
  2. δημιουργείται θεματική μουσική βιβλιοθήκη,
  3. δημιουργείται χώρος για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων,
  4. δημιουργείται διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.

Η αίθουσα αυτή θα παραχωρείται από τον Δήμο σε θεσμοθετημένους φορείς της πόλης και των χωριών για την από κοινού τέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

στο κτήριο Β
δημιουργείται χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης και πολλών δημιουργών, που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.

“Σε συνδυασμό με τον Μύλο Ματσόπουλου, ελάχιστα μέτρα πιο μακριά, δημιουργείται ένας χώρος που συνδέει εξαιρετικά τις μελλοντικές πολιτιστικές δράσεις στα νότια της πόλης των Τρικάλων” , όπως τονίζει ο Δήμος.

3.4.2023