Δήμος Τρικκαίων : Ομόφωνη στήριξη Δημοτικού Συμβουλίου για την εξασφάλιση οικιών σε πλημμυροπαθείς

Δήμος Τρικκαίων 

Ομόφωνη είναι η στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων στους τρικαλινούς πλημμυροπαθείς.
Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, σε διά περιφοράς συνεδρίαση, το Σώμα ενέκρινε την εισήγηση του δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά για την εξασφάλιση 11 αδιάθετων οικιών στις Εργατικές Κατοικίες της Σωτήρας, προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά σε αυτές  πλημμυροπαθείς του Δήμου.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Τρικκαίων, προηγήθηκε συνεργασία του Δημάρχου Νίκου Σακκά με τον πρόεδρο της ΔΥΠΑ  Σπύρο Πρωτοψάλτη για το θέμα: «Η σχετική παρέμβαση έγινε προς τον διοικητή της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη και σε συνεργασία με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν το επόμενο διάστημα».

Η σύμφωνη γνώμη όλων των συνδυασμών της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης  αφορά στην “Έγκριση υποβολής αιτήματος στη ΔΥΠΑ για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης άνευ ανταλλάγματος αδιάθετων διαμερισμάτων στο συγκρότημα εργατικών κατοικιών Σωτήρας για την προσωρινή στέγαση πλημμυροπαθών”.

Στην εισήγηση του κ. Σακκά επισημαίνεται ότι η στέγαση των πλημμυροπαθών γίνεται μεν σε μισθωμένα από τον Δήμο ξενοδοχεία, αλλά “προκύπτει η ανάγκη εξεύρεσης μιας πιο μόνιμης λύσης, καθώς η αποκατάσταση των οικιών των πληγέντων και η επιστροφή τους στην κανονικότητα θα απαιτήσει χρόνο. Ύστερα από επικοινωνία με τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ διαπιστώθηκε η δυνατότητα προσωρινής παραχώρησης της χρήσης αδιάθετων διαμερισμάτων στο συγκρότημα των εργατικών κατοικιών Σωτήρας, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν προσωρινά οικογένειες πλημμυροπαθών που έχουν ανάγκη στέγασης”.

Καθώς το αίτημα υποβάλλεται από τον Δήμο Τρικκαίων, απομένει να ληφθεί η σχετική απόφαση από τη ΔΥΠΑ, περί “προσωρινής παραχώρησης της χρήσης άνευ ανταλλάγματος”. Οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στηρίζουν τις τρικαλινές οικογένειες με την ομόφωνη στήριξη της πρωτοβουλίας για τη διάθεση των συγκεκριμένων κατοικιών, σε κλίμα ενότητας και σύμπνοιας σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει γίνει προεργασία και συνεννόηση με τη Σοφία  Ζαχαράκη για το κτίριο της πρώην κλινικής Παντελιδάκη, που επίσης εξασφάλισε ο Δήμος Τρικκαίων από το αρμόδιο Ίδρυμα που το διαχειρίζεται. Το κτίριο, με τις απαραίτητες τεχνικές αλλαγές, θα μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας πλημμυροπαθών.

3.10.2023