Δήμος Τρικκαίων : Συνεργασία του δήμου Τρικκαίων με την ινδική πόλη Λεχ για περιβάλλον, τεχνολογία, καινοτομία

Δήμος Τρικκαίων

Σε συνεργασία για θέματα περιβάλλοντος, καινοτομίας και τεχνολογίας  προχωρούν ο δήμος Τρικκαίων και ο δήμος Λεχ , της επαρχίας Λαντάχ της Ινδίας.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής του δήμου Λεχ, της επαρχίας Λαντάχ, δρ. I. Namgyal, συνοδευόμενος από στελέχη του δήμου, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Στη συνάντηση συμμετείχε  και ο δρ. Παναγιώτης Καραμάνος, στέλεχος της ΕΕ, συντονιστής του προγράμματος IURC στην Ινδία. Η συνάντηση αποτελούσε συνέχεια της συνεργασίας που ξεκίνησε ανάμεσα στους δύο Δήμους, στο πλαίσιο της προώθησης ευρύτερης συνεργασίας που υλοποιηθεί η ΕΕ με περιοχές σε διάφορα σημεία της υφηλίου, μέσω του IURC, του οργανισμού της για Διεθνή Συνεργασία Πόλεων και Περιφερειών.
Η συνάντηση είχε προετοιμαστεί και αφορούσε στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας στα ζητήματα οικολογικής μετάβασης – Πράσινης Συμφωνίας, αστικής ανανέωσης και κοινωνικής συνοχής, καινοτομίας, βιώσιμων και ουδέτερων από άνθρακα οικοσυστημάτων, ψηφιακής μετάβασης και έξυπνης πόλης.
Ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε με τους εκπροσώπους της ινδικής πόλης (ορεινή, βρίσκεται στα σύνορα με το Νεπάλ) για τα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος που ενισχύουν τη συνεργασία.

Μετά την ανταλλαγή δώρων, οι Ινδοί επισκέπτες και ο εκπρόσωπος της ΕΕ ενημερώθηκαν εκτενώς στο Κέντρο Ελέγχου της «Έξυπνης Πόλης» για τον σχεδιασμό της και για τα όσα προσφέρει. Την ενημέρωση έκανε ο ειδικός σύμβουλος του δήμου Τρικκαίων δρ. Κ. Αβδελίδης.
Σημειωτέο ότι  η συνεργασία αφορά  και τους δήμους Φαρκαδόνας και Μετεώρων, οι οποίοι επίσης μετέχουν στο πρόγραμμα IURC.

14.9.2022