Δήμος Τρικκαίων : 665 γυναίκες έλαβαν βοήθεια από το Συμβουλευτικό Κέντρο κατά της βίας του Δήμου

Δήμος Τρικκαίων

Συνολικά 665 γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων έχουν λάβει τις υπηρεσίες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων, το οποίο στις 26 Νοεμβρίου 2023, συμπλήρωσε δέκα χρόνια λειτουργίας, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, του δημάρχου Ν. Σακκά,  και στελεχών του Κέντρου, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς στάθηκε:
– Στην προσφορά του Κέντρου με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ζητήματα της βίας και επιθετικότητας, τις οποίες που παρέχουν επιστήμονες/ισσες, έχοντας εδραιωθεί στην τρικαλινή κοινωνία, και
– Στο ότι κάθε πολίτης μπορεί να ενώσει τη φωνή του με το Κέντρο και να γίνει κοινωνός του μηνύματος ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί έγκλημα

«Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα θύμα της βίας και παράλληλα παλεύουμε με όλες τις δράσεις αυτές για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας», τόνισε ο δήμαρχος, απευθύνοντας ευχαριστίες στις γυναίκες που έδειξαν εμπιστοσύνη στο Συμβουλευτικό Κέντρο. Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων, αναπτύσσει δράσεις για την ανάδειξη ζητημάτων βίας και ισότητας στην πόλη.

Η Νομικός του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων, Ελευθερία Τζιουβάρα, παρουσίασε τα στοιχεία για τα  10 χρόνια λειτουργίας του:

Το Κέντρο

  • Λειτουργεί από τις 11.2013
  • Αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου Δομών πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών σε πανελλαδικό επίπεδο
  • Αποτελεί δομή του Δήμου Τρικκαίων και υπάγεται στο Τμήμα Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας.
  • Χρηματοδοτείται από από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Θεσσαλία» 2021-2027 .
  • Τελεί υπό την επιστημονική εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιώματων, ως μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.
  • Στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό, Κοινωνιολόγο, Ψυχολόγο και Νομικό.
  • Παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες, κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής στήριξης.
  • Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και καλύπτονται από το ΑΠΟΡΡΗΤΟ της συμβουλευτικής

29.11.2023