Δήμος Τυρνάβου: Δεν υπήρξαν απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο

Δήμος Τυρνάβου

Στον δήμο Τυρνάβου δεν υπήρξαν απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο, ακόμη  και στις πλημμυρισμένες περιοχές σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου. Ωστόσο έχουν εντοπισθεί ορισμένα νεκρά ζώα τα οποία παρασύρθηκαν από όμορες πλημμυρισμένες περιοχές γειτονικών Δήμων. Ο δήμος είναι σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να γίνει άμεση περισυλλογή των νεκρών ζώων.

Στο μεταξύ ο δήμος υπέβαλε αίτημα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, για την άμεση προμήθεια ζωοτροφών για τους πληγέντες αιγοπροβατοτρόφους, για χρονικό διάστημα σε πρώτη φάση τουλάχιστον ενός μήνα, μέχρι να γίνουν οι εκτιμήσεις από τις υπηρεσίες της περιφέρειας και να αποζημιωθούν για το σύνολο της ζημιάς που έχουν υποστεί.

Όπως τονίζει στο αίτημά του «ναι μεν χάρη στην έγκαιρη ειδοποίηση του Δήμου Τυρνάβου και στην αυταπάρνηση των κτηνοτρόφων σώθηκαν 25.000 αιγοπρόβατα, πλην όμως πλημμύρισαν 65 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων στις Τ.Κ. Αμπελώνα, Βρυοτόπου, Δένδρων και Ροδιάς, με αποτέλεσμα να καταστραφούν χιλιάδες τόνοι ζωοτροφών και να τίθεται ζήτημα επιβίωσης των ζώων».

​Ο δήμος Τυρνάβου έχει ήδη συγκεντρώσει  τα στοιχεία και τους κωδικούς εκμετάλλευσης και έχει υπολογίζει τη  συνολική ποσότητα ζωοτροφών που απαιτείται για τους πληγέντες κτηνοτρόφους.

17.9.2023