Δήμος Φαρσάλων
Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολείων σε Φάρσαλα και Βαμβακού προχωρά ο Δήμος Φαρσάλων, μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου, από τον δήμαρχο Μάκη Εσκίογλου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.
Πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση των 4ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Νηπιαγωγείου Φαρσάλων και των Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαμβακούς. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 677.956,82 ευρώ πλέον ΦΠΑ (Για τα Φάρσαλα 442.816,19 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και για τη Βαμβακού 235.140,63 ευρώ πλέον Φ.Π.Α).
Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου: «Αφενός θα μειωθούν σημαντικά τα λειτουργικά κόστη, ειδικά σε μία περίοδο όπου η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το ζητούμενο. Από την άλλη όμως, ουσιαστικά θα αλλάξει η όψη των κτηρίων, ενώ το σπουδαιότερο είναι πως θα προσφέρουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Παράλληλα, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος κάνουμε βήματα μπροστά ως προς την κατά το δυνατό μεγαλύτερη, ενεργειακή αυτονομία του Δήμου μας».
Το έργο στα Φάρσαλα αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του 4ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Νηπιαγωγείου Φαρσάλων, το οποίο από την ενεργειακή κατηγορία «Η» αναμένεται να αναβαθμιστεί σε κατηγορία «Α+» με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.
Το έργο στη Βαμβακού αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Φαρσάλων, το οποίο από την ενεργειακή κατηγορία «Η» αναμένεται να αναβαθμιστεί σε κατηγορία «Α+» με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.
24.4.2023