Δήμος Φλώρινας : Συνεχίζονται οι δράσεις πυροπροστασίας από την Πολιτική Προστασία

Δήμος Φλώρινας

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας ενισχυμένη με εργατικό προσωπικό για δράσεις πυροπροστασίας, συνεχίζει σε καθημερινή βάση την εκτέλεση εργασιών καθαρισμού από αυτοφυή βλάστηση και αποκλαδώσεις, σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.

Ενδεικτικά, περιοχές που έχουν γίνει παρεμβάσεις είναι ο λόφος του Αγίου Παντελεήμονα (μονοπάτια, ξέφωτα, οδικό δίκτυο κ.ά.), το ύψωμα 1033 (περιοχή υδραγωγείου κ.ά.), οι περιοχές του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και της Άνω Μπουάτ, των Εργατικών Κατοικιών, η περιοχή του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, τα Άλωνα και ο οικισμός Σ. Ιωαννίδη. Ταυτόχρονα, εκτελεί περιπολίες εντός των περιαστικών αλσών και τον καθαρισμό τους από σκουπίδια και άλλα επικίνδυνα υλικά.

Οι δράσεις στοχεύουν στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών σε περιοχές με περιαστικά δάση και μεγάλη αυτοφυή βλάστηση. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και σε άλλες περιοχές με σκοπό να τηρήσουν τη καθαριότητα του αστικού περιβάλλοντος, να διασφαλίσουν την δημόσια υγεία, να αποτρέψουν την δημιουργία εστιών πυρκαγιών και να διατηρήσουν την καλαισθησία της πόλης εν γένει.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την διοίκηση αποτελεί η εργατικότητα και προθυμία που επιδεικνύει στην εκτέλεση των καθηκόντων του το εποχικό και μόνιμο προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

7.8.2022