Δήμος Χαλανδρίου : Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τις κοινωνικές δομές του Δήμου

Δήμος Χαλανδρίου

Τις δυνάμεις τους ένωσαν το 7ήμερο 22-29 Δεκεμβρίου, οι κοινωνικές δομές του Δήμου Χαλανδρίου, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και να τους ευαισθητοποιήσουν σε θέματα διαφορετικότητας και ψυχικής υγείας.

Στο γιορτινό «σπιτάκι», που στήθηκε στην κεντρική πλατείας Χαλανδρίου, οι εργαζόμενοι/ες στις κοινωνικές δομές του Δήμου οργάνωσαν δράσεις για παιδιά, μίλησαν με τους πολίτες, άκουσαν τις ανάγκες τους, τις οποίες κατέγραψαν σε ειδικά ερωτηματολόγια, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό.

Πέρα από τη γιορτινή δράση face painting για τα παιδιά των εξυπηρετούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, οργανώθηκαν δύο ακόμα ενδιαφέρουσες δράσεις. Η πρώτη έγινε από το Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου. Η δεύτερη, είχε αντικείμενο τη διαφορετικότητα και την ψυχική υγεία και οργανώθηκε σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Στις επταήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης συμμετείχαν: το Κέντρο Κοινότητας, το Παράρτημα Ρομά, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής.

30.12.2023