Δήμος Χαλκιδέων : Ο Δήμος αγκαλιάζει τον αυτισμό

Δήμος Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου), αναλαμβάνει δράση και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Αυτισμός και Εθελοντισμός».

Οι δράσεις ξεκινούν αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου στο γραφείο ΑμεΑ του Δήμου Χαλκιδέων (ισόγειο Δημαρχείου στην παραλία), όπου από το πρωί, θα διανέμονται μπλουζάκια και ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες για τον αυτισμό.

Επίσης, το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 12:00, στην πλατεία Δικαστηρίων, θα προβληθεί βίντεο για τον αυτισμό και θα στηθούν βιωματικά εργαστήρια μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, κομμωτικής και καλλιτεχνικά εργαστήρια, που θα αποκαλύπτουν δημιουργικούς τρόπους ανάπτυξης των ατόμων με αυτισμό. Σόου με φούσκες, face painting και πολύχρωμα μπαλόνια θα γεμίσουν την πλατεία και θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

“Σας καλούμε όλους, να βάλουμε το μπλε στην καρδιά μας, να ενώσουμε μαζί τα κομμάτια του παζλ και με αγάπη και στήριξη στα αυτιστικά άτομα και στις οικογένειές τους, να φωνάξουμε δυνατά «Είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι μοναδικοί»”, αναφέρει στην πρόσκλησή του ο Δήμος Χαλκιδέων.

31.3.2023