Δήμος Χανίων : Εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται λειτουργικά και αισθητικά τα ΚΕΠ

Δήμος Χανίων

Στην  ολοκληρωτική αναβάθμιση στη λειτουργία και την εικόνα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Χανίων, προχωρά  ο Δήμος μετά τη σημερινή υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τον δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον ανάδοχο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις  συμβάσεις εκτέλεσης των έργων «Δράση για εργασίες  ανακαίνισης  των ΚΕΠ  Δήμου Χανίων» και «Δράση για εργασίες  ανακαίνισης  των ΚΕΠ εκτός Δ.E. Χανίων».

Στο πλαίσιο των έργων, θα αναβαθμιστούν συνολικά οι υποδομές των ΚΕΠ με την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών τους, βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και μέσω αντίστοιχων εργασιών, όπως ανακαινίσεις δαπέδων, φωτιστικών σωμάτων, εγκατάσταση επιγραφών, επίπλωσης, κ.α.. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα, έχει ολοκληρώθηκε και ο συνολικός εκσυγχρονισμός στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των ΚΕΠ (Η/Υ, δίκτυα κλπ).

Τα εν λόγω έργα, ο προϋπολογισμός των οποίων προσεγγίζει τις 133.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και αφορούν στον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων, χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Next Generation EU, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: «Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευαίσθητων ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι, τα Άτομα με Αναπηρία, τους πολίτες που δεν έχουν ενισχυμένες ψηφιακές δεξιότητες, οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στον μετασχηματισμό των ΚΕΠ, όχι μόνο σε πραγματικές υπηρεσίες μίας στάσης, αλλά και σε δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας. Η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, η ηλεκτρονική διεκπεραίωση υποθέσεων, η σωστή χωροταξική διάρθρωση των Υπηρεσιών, έχει ως στόχο να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών μας προς όλους ανεξαρτήτως». Είναι ένα έργο πρώτα και κύρια για τον πολίτη, είπε κλείνοντας τη δήλωσή του ο κ. Σημανδηράκης.

Οι εργασίες ανακαίνισης θα πραγματοποιηθούν στα ΚΕΠ της Δ.Ε. Χανίων, καθώς και στα τέσσερα περιαστικά ΚΕΠ:

  • ΚΕΠ Κεντρικό-Δημαρχείο Χανίων, (Κυδωνίας 29)
  • ΚΕΠ Δικαστήρια, (Πλατεία Ελευθερίας 1)
  • ΚΕΠ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, (Μεγίστης Λαύρας 15, κτίριο ΔΕΥΑΧ)
  • ΚΕΠ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, (Τ.Κ. Κουνουπιδιανών)
  • ΚΕΠ ΘΕΡΙΣΟΥ, (Τ.Κ. Βαμβακόπουλο)
  • ΚΕΠ ΣΟΥΔΑΣ, (Εθνάρχου Βενιζέλου 6)

13.1.2024