Δήμος Χανίων : Καμπάνια Δήμου για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας

Καμπάνια ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και της βίας (bullying) ξεκινά ο Δήμος Χανίων στις σχολικές του κοινότητες, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και της Σχολικής Βίας (6η Μαρτίου).

Την ανακοίνωση έκανε ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδικής Ψυχικής Υγείας του Δήμου Χανίων, Αλέξανδρος Κοντορινάκης, ο οποίος σημείωσε πως το φαινόμενο είναι επίκαιρο και χαίρει δραστικών λύσεων, τονίζοντας ότι «έχουμε αποδείξει ως δημοτική Αρχή την ενσυναίσθηση και την ευαισθητοποίηση μας σε θέματα που άπτονται της σχολικής κοινότητας, της ψυχικής υγείας και των κοινωνικών ζητημάτων γενικότερα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ύψιστης σημασίας, δυστυχώς άκρως επίκαιρη και στα Χανιά, και το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού, ξεκινάμε τις δράσεις που στόχο έχουν να εξαλείψουν τέτοια φαινόμενα».

Η καμπάνια θα ξεκινήσει με επισκέψεις ειδικών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, ενώ προγραμματίζεται και η παραγωγή ψηφιακού υλικού ευαισθητοποίησης για ηλεκτρονική δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.

11.3.2024