Δήμος Χανίων : Στην αναβάθμιση των ΚΑΠΗ με εκτεταμένες ανακατασκευές

Δήμος Χανίων

Στην υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση, συντηρήσεις και επισκευές στα κτίρια των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Χανίων, προχώρησε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με τον ανάδοχο εργολάβο.

Ο δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, κάνοντας λόγο για «μία ακόμη ημέρα, που αποτυπώνεται η κοινωνική πολιτική στις πρωτοβουλίες, που έχουμε λάβει».

Ο κ. Σημανδηράκης γνωστοποίησε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση, που έχει υλοποιηθεί στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου, «μία πράξη, που έχει να κάνει με τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας, με τη δράση των ΚΑΠΗ στην πόλη μας και την ενίσχυση των δομών αυτών , που προσφέρουν χρόνο αναψυχής στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου, ανέρχεται στις 250.000 ευρώ, ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου εκτιμάται στους εννέα (9) μήνες από σήμερα.

«Έξι από τα οκτώ ΚΑΠΗ του Δήμου μας θα δεχτούν εκτεταμένες ανακατασκευές καθώς και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, ώστε να καταστήσουμε τα ΚΑΠΗ αυτά πλήρως λειτουργικά, αισθητικά αναβαθμισμένα και κυρίως να διαμορφώσουμε ένα πιο ευχάριστο πλαίσιο λειτουργίας για τους ανθρώπους και τους εργαζομένους. Ήταν μάλιστα συνειδητή η απόφασή μας το κόστος αυτό να καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, παρατηρώντας ότι το επόμενο διάστημα οι ωφελούμενοι των ΚΑΠΗ θα δουν να αναβαθμίζονται οι χώροι τους, πάντα σε συνεργασία με τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και το εξαίρετο προσωπικό του, ως ένα μικρό αντίδωρο στην προσφορά της τρίτης ηλικίας στις επόμενες γενιές.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, τόνισε ότι «πρόκειται για μία εργολαβία, που την περιμέναμε πολλά χρόνια. Σήμερα είναι μία μέρα χαράς για εμάς τους αιρετούς, τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., τους ωφελούμενους των οκτώ ΚΑΠΗ του Δήμου αλλά και την πόλη μας. Με αυτή τη σύμβαση θα δώσουμε στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων την εικόνα, που ταιριάζει στους ανθρώπους, που τα επισκέπτονται».

Ο κ. Βαλυράκης διευκρίνισε ότι με τη σύμβαση θα ανακαινιστούν τα έξι Κέντρα, ενώ τα άλλα δύο θα αναβαθμιστούν από ιδίους πόρους του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., παροτρύνοντας και άλλους συνανθρώπους μας να τα επισκέπτονται. «Έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης των ΚΑΠΗ μετά την πανδημία και θεωρώ ότι τα έχουμε καταφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Βαλυράκης.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της σύμβασης αναφέρθηκε ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιώργος Ευθυμίου, επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις αφορούν στις συντηρήσεις των κτιρίων, ενώ οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις εστιάζονται στο κτίριο της του ΚΑΠΗ επί της οδού Ξανθουδίδου. «Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα», τόνισε ο κ. Ευθυμίου.

«Εκφράζοντας τόσο την Υπηρεσία όσο και τα μέλη των ΚΑΠΗ, ευχαριστώ τόσο τη δημοτική αρχή, τον Πρόεδρο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. όσο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων για τη συνεργασία που καθημερινά έχουμε, για αυτό το τόσο ευχάριστο γεγονός, που συμβαίνει σήμερα. Τα ΚΑΠΗ είναι Κέντρα, όπου αναπτύσσονται καθημερινά ποικίλες ενδιαφέρουσες δράσεις, προσελκύοντας πολύ μεγάλο αριθμό μελών. Για όλα αυτά τα μέλη θα είναι πραγματικά πολύ ευχάριστη αυτή η βελτίωση του περιβάλλοντος τους», τόνισε η Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Κουνελάκη.

21.8.2023