Δήμος Χανίων : Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Ο Δήμος Χανίων συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, για πολίτες που διαμένουν εντός των διοικητικών του ορίων.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενεργοποιούνται ξανά, από σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.chania.gr/eksypiretisi/adespota-zoa/strays-steirosi.html

Δικαιούχοι για το δωρεάν πρόγραμμα του Δήμου είναι οι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο και ανήκουν στις παρακάτω ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες:

  1. ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
  2. ΑΝΕΡΓΟΙ
  3. ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
  4. ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
  5. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
  6. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (έως και 10.000 ευρώ)
  7. ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  8. ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΙΜΝΙΩΝ

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία του Δήμου αφορά αποκλειστικά σε ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ και ΣΤΕΙΡΩΣΗ, (η οποία συμπεριλαμβάνει ηρέμηση-νάρκωση) για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς των δημοτών. Η προτεραιοποίηση των δικαιούχων θα γίνει με μοριοδότηση (λεπτομέρειες της μοριοδότησης αναφέρονται στην με αριθμό 152/2023 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων).

Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα υποβολής ένταξης στο ως άνω πρόγραμμα για ένα και μόνο ζώο. Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα κατάθεσης περισσότερων του ενός εγγράφου, που θα αποδεικνύουν τις κατηγορίες των ευπαθών/ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, στις οποίες ανήκει. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων: 2821 3 41645.

21.10.2023