Δήμος Χαϊδαρίου : Σχεδιάζει ποδηλατόδρομο στην Ιερά Οδό

Δήμος Χαϊδαρίου

Ένας από τους πιο εμβληματικούς και ιστορικούς δρόμους της Αττικής αναμένεται να αποκτήσει ποδηλατόδρομο. Ο Δήμος Χαϊδαρίου σχεδιάζει την ανάπτυξή του στην Ιερά Οδό και μάλιστα όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, δόθηκε η έγκριση από το Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση της μελέτης κι έτσι ξεκινούν τα επόμενα βήματα για την πραγματοποίηση του έργου, που έχει υπερτοπική σημασία.

Ένα μεγάλο μέρος της Ιεράς Οδού περνάει από το Χαϊδάρι και ο Δήμος ευελπιστεί στη γενικότερη αναβάθμιση της λεωφόρου και στην ανάδειξη αυτού του τμήματος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο ποδηλατόδρομος θα καλύπτει όλη τη διαδρομή μέχρι τη Μονή Δαφνίου. Η δημιουργία του από άκρη σε άκρη της πόλης συμβαδίζει και με τις βασικές επιδιώξεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρτιση.

«Διατυπώσαμε το αίτημα επίσπευσης του έργου κατά τη συνάντηση των δημάρχων της Δυτικής Αθήνας με τον πρωθυπουργό και έγινε το πρώτο και σημαντικό βήμα για την υλοποίησή του», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Χαϊδαρίου

30.4.2022