Δήμος Χερσονήσου : Δράσεις προώθησης του γαμήλιου τουρισμού

Δήμος Χερσονήσου

Στοχευμένες δράσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού υλοποιεί ο Δήμος Χερσονήσου.

Προς αυτή την κατεύθυνση επενδύει στην ισχυρή δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο γαμήλιος τουρισμός συντάσσοντας συγκεκριμένη στρατηγική ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Χερσονήσου για τον γαμήλιο τουρισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ενημερώνει, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις με παράγοντες του τουρισμού ενώ θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες δράσεις προώθησης σε εκθέσεις, roadshows αλλά και B2B επαφές στην εγχώρια και κυρίως στις διεθνείς αγορές.

«Η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Χερσονήσου με στοιχεία βιωσιμότητας και αειφορίας αποτελεί προτεραιότητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Θέλουμε ο τόπος μας να γίνει σημείο αναφοράς του γαμήλιου τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Δήμος Χερσονήσου έχει στοιχεία μοναδικότητας και αυτά πρέπει να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε. Οι ειδυλλιακές μας τοποθεσίες, οι σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές και η φιλοξενία που προσφέρει απλόχερα η τοπική κοινωνία συνθέτουν ένα μοναδικό τρίπτυχο για την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού».

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο project προώθησης που περιλαμβάνει στρατηγικό σχεδιασμό, υπηρεσίες δημιουργίας εμπορικού σήματος, σχεδιασμό και παρακολούθηση της υλοποίησης του σχεδίου δράσεων προβολής, επιμέλεια και υλοποίηση έντυπου και ψηφιακού διαφημιστικού υλικού, και κάθε άλλη ενέργεια που θα υλοποιήσει ο Δήμος Χερσονήσου, σε στενή συνεργασία με τους φορείς Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας για την προβολή του γαμήλιου τουρισμού και γενικότερα του τουρισμού πολυτελείας στην Ελλάδα που υπέγραψαν λίγους μήνες πριν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού (GDPA), Θωμά Πολίτη και την Αντιπρόεδρο της Ένωσης Άννα Σουρμπάτη, ο Δήμος Χερσονήσου παρουσίασε τον αρχικό του σχεδιασμό που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για τη συνεκτική και συντονισμένη προώθηση του κλάδου των εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επαφές με τη συμμετοχή του προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλη Βλατάκη, του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Κώστα Κουρκουνάκη, των μελώντης Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νάντιας Ταμιωλάκη και Χάρη Λεονταράκη, του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού (GDPA), Θωμά Πολίτη και τον Λεωνίδα Μπαμπάνη της Choose Crete, παρουσία του Αντιδημάρχου Κώστα Αναστασάκη.

13.2.2023