Δήμος Χερσονήσου : Το «8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας»

Δήμος Χερσονήσου

Το «8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», συνδιοργανώνουν την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 19:00, στο Αβδού, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) ο σύλλογος «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», η Περιφέρεια Κρήτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαιρινά Ραντεβού στοΔήμο Χερσονήσου 2022».

Στόχος της διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι η στήριξη και η ενίσχυση μιας κοινής προσπάθειας για την ανάδειξη και προβολή της αυθεντικής κρητικής κουζίνας και των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων.

Με ελεύθερη είσοδο, τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:

  • Παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας.
  • Μουσικά ακούσματα από τoυς: Νίκο Πρινιωτάκη: Βιολί, Δημήτρη Νικάκη:Λαούτο, Νίκο Ραπανη: Κιθάρα, Δημήτρη Δελή:Νταούλι και Παναγιώτη Βασιλάκη: Λαούτο
  • Παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών Ευαγγελία Βεζυρακη (Σητεία) και τον Λαογραφικό όμιλο ”Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης”

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές και κυρίως στα παιδιά, τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό και τις ρίζες τους. Γι’ αυτό, μια χαρούμενη «Παιδική Γωνίτσα» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών αλλά και γιαγιάδων από διάφορους συλλόγους, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές.
  • Παρουσίαση Καλαθοπλεκτικής από την κυρία Μαρία Καλεντάκη.

8.8.2022