Δήμος Χερσονήσου: Χρυσό βραβείο για το ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών

Δήμος Χερσονήσου

Με το χρυσό βραβείο διακρίθηκε ο Δήμος Χερσονήσου, στα Best City Awards 2022 σε θέματα Ασφάλειας Πληροφοριών και Ανάπτυξης Συστημάτων Κυβερνοασφάλειας, και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία «Ασφάλεια Πληροφοριών, δεδομένων και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με ανάπτυξη συστημάτων κυβερνοασφάλειας, πιστοποίηση κατά Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών – ΕΝ ISO 27001:2013, επέκταση της πιστοποίησης κατά Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων ISO/IEC 27701:2019 και εναρμόνιση στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ679/2016)».

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος στην τελετή απονομής των «Best City Awards», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στην Αθήνα.

«Ο Δήμος Χερσονήσου πρωτοπορεί προς αυτή την κατεύθυνση και δεν θα σταματήσουμε να εφαρμόζουμε πολιτικές για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη», σημείωσε ο κ Σέγκος και πρόσθεσε «Λειτουργώντας με υψηλές προδιαγραφές οργάνωσης και διαχείρισης, με στόχο την καινοτομία, έχουμε ως στρατηγικό στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την εφαρμογή των υψηλότερων προτύπων ευθύνης και διαφάνειας σε θέματα προσωπικών πληροφοριών».

Στην ομιλία του επίσης σημείωσε ότι «Στο πλαίσιο του νέου διεθνοποιημένου περιβάλλοντος, επαναδιατυπώνεται ο ρόλος των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η επανεκτίμηση του ρόλου των ΟΤΑ στο πλαίσιο της νέας φάσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, με τις νέες τεχνολογίες και την παγκοσμιοποίηση, συνεπάγεται την αναγκαιότητα μιας σειράς ολοκληρωμένων πολιτικών για την υιοθέτηση των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων που εγγυώνται την ενδεδειγμένη προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων, όπως είναι ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά και η ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης», σημείωσε κατά την ομιλία του στα «BestCityAwards 2022».

Τα «Best City Awards» επιβραβεύουν την καινοτομία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διοργανώνονται από την «BoussiasCommunications» υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής.

Στην τελετή απονομής του βραβείου στα «BestCityAwardas 2022» τον Δήμαρχο Χερσονήσου συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χερσονήσου  Μιχάλης Καρακατσάνης και ο προϊστάμενος στο Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Χερσονήσου  Θανάσης Σακούδης.

13.3.2022