Δήμος Ωραιοκάστρου: Αρχίζει το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024»

Από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 έως την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2024 θα λειτουργήσει το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης μαθητών «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Για την κάλυψη των αναγκών και τη φιλοξενία των παιδιών θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία:

  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου
  • Δημοτικό Σχολείο Λητής
  • Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας

Το ωράριο της θερινής απασχόλησης θα είναι 07.00-16.00. Οι ώρες προσέλευσης είναι 07.00-08.30. Στις 08.30 η πόρτα θα κλειδώνει για λόγους ασφάλειας.  Ώρα αναχώρησης από 14.00–15.55.

Διευκρινίζεται ότι από τις 12 έως τις 16 Αυγούστου 2024 το «Θερινό Σχολείο» δεν θα λειτουργήσει, λόγω της εορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς. Σημειώνεται ότι έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις που κατέθεσαν οι γονείς για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα.

Οι γονείς παρακαλούνται να τοποθετήσουν στις τσάντες των παιδιών τα παρακάτω υλικά, ώστε να χρησιμοποιηθούν για χειροτεχνίες και κατασκευές: μπογιές (μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές), κόλλα, ψαλίδι και  μπλοκ ζωγραφικής, χαρτόνια κανσόν Α4 και γκοφρέ, βαμβάκι, καπάκια, καλαμάκια, πιατάκι (πλαστικό ή χάρτινο), πλαστελίνη, μπάλες τένις. Επίσης, τα παιδιά να έχουν μαζί τους: χαρτομάντιλα/ μωρομάντηλα, καπέλο, νερό,  αντικουνουπικό, αντηλιακό. Τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί τους το αγαπημένο τους βιβλίο για την ανάγνωσή του μέσα στην τάξη και για τη δημιουργία βιβλιοθήκης.

1.7,2024