Δήμου Χανίων : Δράσεις ευαισθητοποίησης & πρόληψης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Δήμου Χανίων

Με κεντρικό μήνυμα «Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση» , το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων  διοργανώνει σειρά δράσεων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ορίζοντα, τις μαίες και γυναικολόγους του 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με αφορμή την 25η Οκτωβρίου, που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Σκοπός της συνεργασίας είναι η:

Α. Ευαισθητοποίηση: Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 10:00 π.μ. – 13:00μ.μ. στο Καφέ “ΚΗΠΟΣ” ανοιχτή συζήτηση με ασθενείς, που θεραπεύτηκαν από τον καρκίνο.

Β. Πρόληψη: Από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2023 θα υλοποιηθεί δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος, οδηγίες ψηλάφησης του μαστού, διενέργεια τεστ Παπανικολάου καθώς και εκπαίδευση για αυτοεξέταση σε γυναίκες, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στο χώρο του 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων, από τις μαίες των Κέντρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Χανίων καλεί όλες τις γυναίκες, τόσο εκείνες που εξυπηρετούνται από δομές του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής όσο και το γενικότερο γυναικείο πληθυσμό του Δήμου μας, που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή.

Για  ραντεβού οι ενδιαφερόμενες μπορούν  να καλέσουν στα τηλέφωνα 28213-41693 και 28213-41695, από Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, καθημερινά, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 09:00 – 14:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

19.10.2023