Δήμο Βριλησσίων : εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος

Δήμο Βριλησσίων

Για 8η συνεχή χρονιά ο Δήμος Βριλησσίων διοργανώνει εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κατά την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου, με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2022.

Στον φετινό προγραμματισμό της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος επανέρχεται – μετά από δύο χρόνια,  λόγω πανδημίας-  η πεζοπορική εξόρμηση στο μοναδικής ομορφιάς μονοπάτι της Ρεματιάς.

Επίσης θα ακολουθήσουν μια σειρά από δράσεις και ημερίδες που έχουν στόχο να αναδείξουν και να τονώνουν το «πράσινο» πρόσημο της πόλης των Βριλησσίων.

Μεταξύ άλλων, έχουν προγραμματιστεί:

– 15 Μαΐου 5η Διάσχιση Ρεματιάς Από την Σπηλιά Νταβέλη στην Πεντέλη μέχρι τα Βριλήσσια και γιορτινή υποδοχή των πεζοπόρων στο Πάρκο Παραρεματίου

– 25 Μαΐου Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης των μαθητών για την Ανακύκλωση στα σχολεία

– 29 Μαΐου Ημερίδα «Υγεία και Περιβάλλον»

– 1 Ιουνίου Παρουσίαση, υποστήριξη κι επέκταση του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης

– 5 Ιουνίου Καθαρισμός Δάσους Θεόκλητου, δενδροφυτεύσεις και δράση φροντίδας αδέσποτων ζώων συντροφιάς

– 15 Ιουνίου Γιορτή στο Περιβόλι του «Βριλησσού» στην πρώην Ναυτική Βάση

– 20 Ιουνίου Ημερίδα «Καθαρή ενέργεια και Περιβάλλον»

Για κάθε εκδήλωση θα προηγείται έγκαιρη και αναλυτική ενημέρωση για κάθε δράση ξεχωριστά, όσον αφορά στο περιεχόμενο και στον ακριβή χρόνο διεξαγωγής, καθώς επίσης και για τυχόν αλλαγές που μπορεί να προκύπτουν,  από την επίσημη ιστοσελίδα και τους διαύλους επικοινωνίας του Δήμου Βριλησσίων.

14.5.2022