Δήμο Ελευσίνας : Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του Αναψυκτηρίου στην παραλία

Δήμο Ελευσίνας 

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής και ανάπλασης του Αναψυκτηρίου που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο Ελευσίνας και στην αποχαρακτηρισμένη χερσαία ζώνη λιμένα.

Όπως υπενθυμίζει ο Δήμος, με πρόσφατο ΦΕΚ, το Αναψυκτήριο παραχωρήθηκε στον Δήμο Ελευσίνας για 10 χρόνια, άνευ ανταλλάγματος, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής με το Υπουργείο Οικονομικών και τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Η εν λόγω παραχώρηση σημειώνει, έδωσε στη Δημοτική Αρχή τη δυνατότητα για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο ακίνητο, οι οποίες και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και προσθέτει ότι οι εργασίες ανακατασκευής του ιστορικού Αναψυκτηρίου, υλοποιούνται μέσω χορηγίας  της τεχνικής εταιρείας Καρπάθιος Α.Ε.,  η οποία αναλαμβάνει το σύνολο του κόστους τους.

“Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, που ήρθε μετά από διαπραγματεύσεις και αγαστή συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και της Δημοτικής Αρχής, ενόψει και της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας” καταλήγει ο Δήμος.

«Οι εργασίες στο Αναψυκτήριο ξεκίνησαν και πολύ σύντομα θα παραδοθεί στους πολίτες ένας νέος, σύγχρονος χώρος πολιτισμού. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την τεχνική εταιρεία Καρπάθιος Α.Ε. που είναι μία ακόμη εταιρεία της πόλης, η οποία εμπιστεύτηκε το όραμά μας, εμπιστεύτηκε το έργο μας και τις καθημερινές προσπάθειες που κάνουμε προς όφελος της πόλης. Είναι μία πρωτοβουλία, που μαζί με την ανακατασκευή του Σίνε Ελευσίς από τα Ελληνικά Πετρέλαια και την ανάπλαση του Παλαιού Δημαρχείου από τη Μέτρον Α.Ε. αλλά και άλλες που θα ακολουθήσουν, δείχνει πως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας στέκονται αρωγοί στις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση του Δήμου. Το παραλιακό μέτωπο λοιπόν, αλλάζει, με υπομονή, επιμονή και στοχευμένες ενέργειες. Αυτός ήταν και ο στόχος μας και με αυτόν τον γνώμονα συνεχίζουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου.

5.1.2023