Δήμο Ζίτσας : Σημαντικά έργα υποδομών δρομολογούνται στον Δήμο

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι  διαδικασίες για τη δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομών σε Κοινότητες και Οικισμούς της Ζίτσας, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει ο Δήμος, στις αρχές του μήνα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων Δήμου Ζίτσας, προϋπολογισμού 930.000 ευρώ που αφορούσε στην αναβάθμιση και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης τεσσάρων  σχολικών συγκροτημάτων, των Δημοτικών Σχολείων Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της δημοπράτησης για την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου στην κοινότητα Βερενίκης , ενώ μπαίνει στην τελική ευθεία η δημοπράτηση του έργου ανάπλασης του «Πάρκου Ηρώων» στην κοινότητα Ροδοτοπίου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, αφού η προθεσμία για την υποβολή προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους λήγει τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμες να υποβληθούν προς ένταξη όταν υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα χρηματοδότησης η μελέτη για το Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Κοινότητας  Βουνοπλαγιάς και του Οικισμού Αμπελάκια, καθώς και η μελέτη Διευθέτησης Ομβρίων Υδάτων Βουνοπλαγιάς.

«Συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε με νέες μελέτες που ωριμάζουμε για να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις για αναγκαία έργα που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

23.8.2022