Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων : Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων

Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Σε εξέλιξη είναι  στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τους τελευταίους τρεις μήνες, ο έκτος  κύκλος διαχείρισης αδέσποτων ζώων,  με αυξημένη χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του δήμου. Επίσης για πρώτη φορά, κατά την κλινική εξέταση θα διενεργείται τεστ ανίχνευσης ασθενειών δυνητικά επικίνδυνων για την ευζωία των σκύλων αλλά και για τον άνθρωπο, όπως η Λεισμάνια ( καλαζάρ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα, από το 2020 έως σήμερα στειρώθηκαν και έλαβαν κτηνιατρική φροντίδα, 433 αδέσποτοι σκύλοι  ενώ για πρώτη φορά υπήρξε πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων γάτων, μέσω του οποίου διαχειρίστηκαν 110 γάτες. Επισημαίνεται ότι, με την πολύτιμη συνεργασία φιλόζωων εθελοντών και σωματείων, οι υιοθεσίες  αδέσποτων σκύλων  μέσω του προγράμματος, ξεπέρασαν κατά πολύ τα νούμερα προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα 180 ζώα να βρουν ιδιοκτήτη.

Επίσης, στα διοικητικά όρια του δήμου έχει αναπτυχθεί ένα εκτεταμένο δίκτυο με 25 ταΐστρες και ποτίστρες για σκύλους και γάτες για την τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων που δεν υιοθετήθηκαν και επανεντάχθηκαν στον τόπο περισυλλογής τους. Ο εξοπλισμός  ανανεώνεται και τροφοδοτείται καθημερινά, από συνεργείο υπαλλήλων του δήμου, με ξηρά τροφή και νερό.

2.8.2022