Δήμο Κιλκίς: Αναβαθμίζονται οι αυλές σε σχολικά συγκροτήματα

Στον Δήμο Κιλκίς,  οι σχολικές αυλές θα αλλάξουν όψη, αποκτώντας  πιο λειτουργική απόδοση και  ελκυστική μορφή.  Η Δημοτική Αρχή της περιοχής, όπως ενημερώνει,προγραμματίζει την αναβάθμιση των σχολικών αυλών σε οκτώ σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δύο νηπιαγωγεία με ένα σύνολο τεχνικών παρεμβάσεων.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις,  περιλαμβάνουν κρασπεδώσεις – τσιμεντοστρώσεις, επιστρώσεις με νέο ασφαλτοτάπητα και με σχιστολιθικές πλάκες, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων σε γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, γραμμοσκίαση γηπέδων καθώς και αισθητικά στοιχεία (παρτέρια πρασίνου).

Θα υλοποιηθούν στο 1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο από τα αποτελέσματα των οποίων θα ωφεληθούν τα συστεγαζόμενα στο εν λόγω συγκρότημα 1ο και 7ο Νηπιαγωγείο, το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, το 3ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο. Κρίθηκαν δε αναγκαίες για την αποκατάσταση των προαύλειων σχολικών χώρων εξαιτίας των σημαντικών φθορών που παρουσιάζουν και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.

Η αναβάθμιση – συντήρηση των σχολικών αυλών περιλήφθηκε αρχικά στην πρόσκληση του προγράμματος ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ με προϋπολογισμό 902.907 ευρώ και στη συνέχεια στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς για την τρέχουσα χρονιά.

Ο τρόπος εκτέλεσης του έργου, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, είναι ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

14.4.2022