Δίκη Μπ. Αναγνωστόπουλου… Ελένη Μυλωνοπούλου : «Η συμπεριφορά του ήταν χειριστική»

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού, Ελένη Μυλωνοπούλου, ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κραουτς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Δεκάδες ερωτήσεις υπέβαλε στην μάρτυρα Ελένη Μυλωνοπούλου ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία τής Καρολάιν μετά την κατάθεση της γυναίκας στην οποία το ζευγάρι είχε απευθυνθεί για προβλήματα που είχε στον γάμο του.

Η μάρτυρας, που η κατάθεση της απασχόλησε από το πρωί σήμερα το δικαστήριο, συναντούσε το ζευγάρι, είτε μαζί είτε κατά μόνας, ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και έδωσε όλα τα στοιχεία εκείνων των επαφών που είχε.

Στην πολύωρη κατάθεση της η κυρία Μυλωνοπούλου περιέγραψε στο δικαστήριο με τα πιο μελανά χρώματα την προσωπικότητα του 34χρονου, εκφράζοντας την άποψη της ότι για όλα τα προβλήματα που υπήρχαν στον γάμο του με την Καρολάιν είχε εκείνος την αποκλειστική ευθύνη.

Η κ. Μυλωνοπούλου κατέθεσε πως όταν άκουσε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν απολύτως βέβαιη πως ο δράστης ήταν ο 34χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος«Όταν άκουσα το έγκλημα η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο και να της πω ότι με αυτά που βλέπω, ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα. Κατέληξα εκεί γιατί είδα κάποια πράγματα που έδεναν με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα το σκυλί… Το σκυλί το λάτρευε η Καρολάιν».

Η μάρτυρας ανέφερε πως επειδή φοβόταν, μετά το έγκλημα και πριν συλληφθεί ο Αναγνωστόπουλος, συμφώνησε μέσω της δικηγόρου της με τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, να «δώσει μία απλή κατάθεση». «Ατύπως κάθισα 3 ώρες και τους είπα τα πάντα» είπε και συμπλήρωσε: «Στις 9:00 έφυγα από τη ΓΑΔΑ και στις 9:30 δέχομαι τηλεφώνημα από το περιβάλλον του κατηγορούμενου (σ.σ. κατονόμασε συγκεκριμένο πρόσωπο) και με ρώτησε αν κατέθεσα. Κλείσαμε και ενημέρωσα τον αστυνόμο. Με καθησύχασε ότι ήταν τυχαίο το τηλεφώνημα. Δυο μέρες μετά εγώ και η συνεργάτιδα μου αρχίσαμε να λαμβάνουμε ανώνυμα τηλεφωνήματα με απειλές όπως «αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει θα σε σκοτώσω». Η συνεργάτης μου αποχώρησε γιατί φοβόταν να δουλέψει. Όλα έχουν κατατεθεί στις Αρχές. Συνέχισα να έχω άριστη σχέση με τον κατηγορούμενο γιατί δεν ήξερα που έχω μπλέξει. Εκείνο το διάστημα βρήκα χαραγμένο το αυτοκίνητο μου από άκρη σε άκρη. Έβαλα ιδιωτική φύλαξη, πέρασα τα πάνδεινα».

Η κατάθεση της γυναίκας προκάλεσε αντίδραση από την υπεράσπιση, η οποία ενώ αρχικά είχε αποδεχθεί την κατάθεση, τελικά υπέβαλε ένσταση να μην ληφθούν υπόψη όσα είπε η κυρία Μυλωνοπούλου με το αιτιολογικό ότι δεν έχει τα απαραίτητα επαγγελματικά κριτήρια για να δηλώνει ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο Αναγνωστόπουλος «ως χειριστικός άνθρωπος» εγκλώβιζε συναισθηματικά την 20χρονη σύζυγό του. «Ο χειριστικός άνθρωπος έχει ένα ταλέντο: να χειρίζεται με ένα λεπτό τρόπο το θύμα. Του διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Το κάνει να νιώθει ενοχές. Η Καρολάιν έλεγε «μήπως εγώ κάνω λάθος;». Μετά έλεγε «όχι, έχω χάσει τη ζωή». Κατά την άποψη της, η 20χρονη μετά τον γάμο «ήταν ερωτευμένη με το πρόσωπο του κατηγορούμενου αλλά σιχαίνονταν τον άνθρωπο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο».

Αναφερόμενη στο έγκλημα και στον τρόπο που λειτούργησε ο κατηγορούμενος, η κυρία Μυλωνοπούλου επισήμανε: «Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του. Την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί, που το τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται τον θάνατο. Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντάς το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς του».

Για την Καρολάιν η μάρτυρας κατέθεσε πως την περίοδο που ήρθε σε επαφή μαζί της το ζευγάρι, η 20χρονη ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς μετά τη γέννηση της κόρης της είχε μείνει γρήγορα ξανά έγκυος και είχε αποβάλει «Ήταν ένα παιδί που φοβόνταν. Μου είπε ότι θέλει να πάρει το παιδί της και να φύγει, μου είπε ότι είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά δεν πήγαινε γιατί δεν είχε που να αφήσει το παιδί. Ήθελε να φύγει γιατί αισθάνονταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Στην Αλόννησο ήταν μέσα σε όλα, ήταν γελαστή κοινωνική, ήταν η χαρά της ζωής. Μετά τη γέννα είχε μαζί της συνέχεια το παιδί της, ήταν η μόνη της έννοια και φροντίδα. Ήταν ευάλωτη μετά τη νοσηλεία του παιδιού και όσα είχε περάσει» ανέφερε.

Κατά την κυρία Μυλωνοπούλου, η συμπεριφορά του συζύγου ήταν αυτή που δυσκόλευε την Καρολάιν. «Όταν ένας άνθρωπος είναι χειριστικός σαν τον κατηγορούμενο, θέλει ανά πάσα ώρα και στιγμή να γνωρίζει πού βρίσκεται ο άλλος. Ένας χειριστικός άνθρωπος δεν τα κάνει αμέσως αυτά, τα κάνει σιγά- σιγά . Όταν η Καρολάαιν ήταν 16 ετών της είχε κάνει έναν “βομβαρδισμό έρωτα”, πετούσε με το ελικόπτερο, ήθελε να τη βάλει σε ένα ροζ συννεφάκι. Ήταν 15 ετών όταν γνωρίστηκαν. Μια γυναίκα που είναι κατά πολλά έτη μικρότερη από τον σύζυγο είναι πολύ πιο εύκολο να υποστεί χειριστική συμπεριφορά».

14.4.2022