ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Κυριακή 17/12

Τοπικές βροχές στα κεντρικά, ανατολικά και νότια και κυρίως στην Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σχεδόν θυελλώδεις βοριάδες τοπικά στο Αιγαίο. Κορύφωση της ψυχρής εισβολής, με παγετό στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 αναμένεται σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας. Στην κεντρική, ανατολική και νότια χώρα αναμένονται τοπικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα προοδευτικά θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Βροχές θα εκδηλωθούν επίσης στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη όπου θα συνεχιστούν μέχρι και τις βραδινές ώρες. Παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 9, στην Ήπειρο από 2 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 12-14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 14, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από 4 έως 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 15 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσει βόρειο ρεύμα με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν και τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

meteo.gr