ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Κυριακή 2/6

Καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις μετά το μεσημέρι σε ορεινά κυρίως τμήματα. Εξασθενημένοι άνεμοι. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα. Τις θερμές ώρες της ημέρας νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα, φαινόμενα όπου τοπικά θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Πεδινές περιοχές είναι πιθανό να επηρεαστούν κυρίως στη Δυτική και Ανατολική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 33-34, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 34-36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 34-36 βαθμούς, στα Επτάνησα από 15 έως 32, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 31-32 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Αιγαίο βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

meteo.gr