ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Παρασκευή 22/12

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στην Κρήτη και στα Ανατολικά ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά ενώ νεφώσεις κατά διαστήματα θα υπάρχουν και στην υπόλοιπη χώρα. Τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, στα δυτικά και νοτιοδυτικά ορεινά από τις πρώτες πρωινές ώρες και στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα και στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 0 έως 12, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 4 έως 13, στην υπόλοιπη Στερεά από 2 έως 17, στην Πελοπόννησο από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 16, στις Κυκλάδες από 12 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 17 και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το πρωί 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.