ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Τρίτη 12/12

Ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο. Δυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ στα νότια πελάγη. Άνοδος της θερμοκρασίας. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι πιο πυκνές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και ενδεχομένως στην Κρήτη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 17-18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου και στον Κορινθιακό θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, με τις ελάχιστες περιφερειακά της πόλης να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

meteo.gr