Δεν παραιτούνται από τη βουλευτική έδρα η Έλενα Ακρίτα και ο Όθωνας Ηλιόπουλος

H  Έλενα Ακρίτα σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί από την βουλευτική έδρα απάντησε:

«Θα εξαντλήσω τη θητεία μου. Δεν με ενδιαφέρει ο μισθός αλλά να δουλέψω στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Σε συνέντευξή της στο Action24 απάντησε ότι:

«Και εγώ και ο Όθωνας Ηλιόπουλος είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσίπρα»,  θα εξαντλήσει τη βουλευτική της θητεία καθώς την ενδιαφέρει να δουλέψει στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δήλωση του Όθωνα Ηλιόπουλου

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είχε νωρίτερα σημειώσει σε δική του δήλωση:

«Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας.

Θεωρώ ότι η τοποθέτηση μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας. Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης  ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Κώστας Μεσσηνέζης Δημοσιογράφος

21.9.2023