ΔΕΥΑ Τρικάλων: Ακατάλληλο προς πόση το νερό στην Τ.Κ. Μεγαλοχωρίου

Η ΔΕΥΑ Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Μεγαλοχωρίου πως το νερό του δικτύου ύδρευσης εξακολουθεί να είναι ακατάλληλο προς πόση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, “στα πλαίσια του φαινομένου της θολότητας του νερού που παρουσιάστηκε το Σάββατο 7/10/2023, προχώρησε άμεσα σε δειγματοληψία των δύο γεωτρήσεων (ανατολική και δυτική), του υδατόπυργου και του δικτύου ύδρευσης.

Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων προκύπτει η ακαταλληλότητα χρήσης της μίας γεώτρησης, καθώς παρουσιάστηκε κατακρήμνιση επομένως και έντονη θολότητα στο δίκτυο”.

Η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα τη δημόσια υγεία, προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας της γεώτρησης, καθαρισμό της υδατοδεξαμενής, εκκένωση των σωληνώσεων του δικτύου (όσο αυτό είναι εφικτό) και επανέλεγχο με μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις από το εργαστήριο της. Μόλις μηδενιστούν οι δείκτες μόλυνσης σε δύο ή τρεις συνεχόμενους ελέγχους, μόνο και μόνο τότε, θα επιτραπεί στους κατοίκους του Μεγαλοχωρίου η χρήση του νερού για πόση.

12.10.2023