Δημήτρης Κουτσούμπας : Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη επισκέφθηκε την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στη Λάρισα, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη απ’ τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και την πορεία ταυτοποίησης των σορών με τη λήψη δειγμάτων DNA, αλλά και για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των δύο νοσοκομείων της Λάρισας και ευρύτερα της 5ης ΥΠΕ.
Κατά τη συνάντηση αναδείχτηκε η μεγάλη συμβολή των υγειονομικών στην αντιμετώπιση των αναγκών που προέκυψαν από το δυστύχημα, όπως και συνολικά η προσφορά τους στην αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία.
Ταυτόχρονα, όμως, αναδείχτηκαν και οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές που δυσχεραίνουν το έργο τους και εμποδίζουν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού της περιοχής.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε :

<< Είναι μια μέρα ανείπωτης θλίψης για το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και οργής για το πως είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο.
Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Να ενταθούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών.>>

2.3.2023