Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: η πρόθεση ψήφου, η ακρίβεια και τα ομόφυλα ζευγάρια

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της μεγάλης δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1 που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Τετάρτης.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα για την πρόθεση ψήφου. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 33,7%, δευτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 8%, η Ελληνική Λύση το 5,8% η ΝΙΚΗ το 2,8% και οι Σπαρτιάτες όπως και η Πλεύση Ελευθερίας το 2,7%. Νέα Αριστερά και ΜεΡΑ25 συγκεντρώνουν 2% ενώ αναποφάσιστο είναι το 10,1% των πολιτών που ερωτήθηκαν.

Στο ερώτημα που πρέπει να δώσει προτεραιότητα η κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε, στην ακρίβεια/ανατιμήσεις, με δεύτερο ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες να είναι η υγεία/περίθαλψη και τρίτο η βία και εγκληματικότητα.

Το 57,8% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, με την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων προσώπων.

Στο ερώτημα υπέρ ή κατά της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της MARC καταγράφει μια σαφή πλειοψηφία κατά του συγκεκριμένου μέτρου.


Πάντως μεγάλο ήταν το ποσοστό των ερωτηθέντων οι οποίοι τέθηκαν σαφώς υπέρ της αναδρομικής αναγνώρισης των παιδιών, τα οποία ήδη ανατρέφονται από ομόφυλα ζευγάρια
 
πηγή : ΑΝΤ 1
 
25.1.2024