Βράβευση για τις πρωτοπόρες προσπάθειες στην κινητικότητα των πολιτών...

lifespeed.gr


Δήμος Τρικκαίων.

 

 

 

 

 

Το βραβείο αντιπροσωπεύει τις προσπάθειες που κάθε χρόνο καταβάλλει ο δήμος Τρικκαίων για το κυκλοφοριακό (βιώσιμη κινητικότητα)  και οι οποίες προσπάθειες παρουσιάζονται ουσιαστικά κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο.

 

Στην Εβδομάδα Κινητικότητας, στην οποία ο δήμος Τρικκαίων έχει μακρά ιστορία σχεδόν 20 ετών, με δράσεις σε όλη την πόλη, ενεργοποιεί τις παρεμβάσεις που ήδη έχει κάνει και ταυτοχρόνως ενισχύει τις δράσεις μαθητών. Από τους ποδηλατόδρομους και τα παιχνίδια στον δρόμο, μέχρι το προσφάτως δημιουργηθέν «Τρίκαθλον», ο δήμος Τρικκαίων αλλάζει την πόλη: διαβάσεις, πινακίδες, κίνηση οχημάτων, έμφαση στους μαθητές στα σχολεία. Αλλά και με τα πρωτοπόρα σε όλον τον κόσμο προγράμματα. Ειδικά το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, που το 2015 οδήγησε τον δήμο Τρικκαίων να αναδειχθεί στις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις από άποψη βιώσιμης κινητικότητας. Αυτές όμως οι πρωτοτυπίες συνεχίζονται. 


Με τα προγράμματα ELVITEN και AVINT, τα λεωφορεία χωρίς οδηγό και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα επανέρχονται στα Τρίκαλα στα τέλη καλοκαιριού. Ετσι, θα αποτελούν για άλλη μια φορά, πρωτοτυπία και «στοίχημα» για την κίνηση στην πόλη, δίνοντας πρόσθετη αναγνώριση στις προσπάθειες των τρικαλινών. Σε συνδυασμό με τα δωρεάν ποδήλατα, τους ποδηλατοδρόμους, τα πατίνια, η πόλη γίνεται πιο φιλική στον πεζό και τον πολίτη γενικότερα.
Και όχι μόνο αυτό: οι «μπλε» και «πράσινες» διαδρομές που χαράσσονται για τα ποδήλατα και για πεζούς δίπλα στον Ληθαίο (μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) είναι τμήμα μόνο των 10 εκατ. ευρώ που ο Δήμος λαμβάνει για να αλλάξει τα Τρίκαλα.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, εξάλλου, επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι το συγκεκριμένο βραβείο «αφορά σε όλους τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές, για τη συμμετοχή, τη συνεργασία και τον σχεδιασμό των δράσεων. Όταν οριοθετούμε 40 νέες θέσεις στάθμευσης για ΑΜεΑ, όταν μελετούμε τη στάθμευση μέσω πρωτοπόρων συστημάτων και όταν υλοποιούμε αλλαγές σε Ληθαίο, λαϊκή αγορά και κεντρικές πλατείες της πόλης, ετοιμαζόμαστε για τον δήμο των επόμενων δεκαετιών». Και ευχαρίστησε την ΕΕΤΑΑ για τη βράβευση, τονίζοντας ότι η ουσία βρίσκεται στη σκληρή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον  δήμο.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online