Διεθνές συνέδριο του προγράμματος VOTE με τίτλο «Ευρωεκλογές και συμμετοχή πολιτών ενώπιον του «Ευρωσκεπτικισμού»

lifespeed.gr


Δήμος Κηφισιάς

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο του προγράμματος VOTE με τίτλο «Ευρωεκλογές και συμμετοχή πολιτών ενώπιον του Ευρωσκεπτικισμού» στον Δήμο Κηφισιάς και με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου Λυκείου.

Οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Κηφισιάς, με επίκεντρο τις Ευρωεκλογές και στόχο την ενεργή διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης.

Αντιπρόσωποι πόλεων από την Ευρώπη αφίχθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου και οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος ενημέρωσε τους συνέδρους για το ανθρωπογεωγραφικό προφίλ της Κηφισιάς, την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής – Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη – ενώ έδωσε συνοπτικά και μια γεύση της ιστορίας της πόλης μας. Κατόπιν αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ευαισθητοποίηση των νέων ειδικά ανθρώπων – μιας και για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές καλούνται να ψηφίσουν και νέοι 17 ετών – στα ζητήματα συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι αλλά και στις ευρωεκλογές. Τόνισε ότι είναι δυσχερής συνθήκη η ταυτόχρονη διενέργεια πολλαπλών εκλογών όπως στην παρούσα φάση που οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για τους δήμους, την περιφέρεια και το ευρωκοινοβούλιο, όχι μόνον λόγω αντικειμενικών δυσκολιών αλλά και γιατί μειώνεται η δυνατότητα εκ μέρους των δήμων να ενεργοποιήσουν τους πολίτες προς την ευρωπαϊκή προοπτική.

 Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Παπανικολόπουλος, συμμετείχε ενεργά και τις δύο ημέρες του Συνεδρίου με τοποθετήσεις και ομιλίες.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου υπήρξε πολύ παραγωγική, καθώς παραβρέθηκαν στις εργασίες μαθητές από το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς, ζωντανεύοντας την ζύμωση και την ανταλλαγή απόψεων μέσω ανοιχτής συζήτησης με τους ομιλητές γα το μέλλον της Ευρώπης.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online