Η Ξάνθη γιορτάζει τα εγκαίνια των μονοπατιών πολιτισμού!

lifespeed.gr


Δήμος Ξάνθης

 

 

 

Με μια όμορφη βραδιά / εκδήλωση για το ευρύ κοινό στην Πλατεία Δημοκρατίας το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019, και ώρα 18:30, η Ξάνθη θα γιορτάσει τα εγκαίνια του Προγράμματος «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΘΡΑΚΗΣ, που υλοποιείται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Δήμο Ξάνθης, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Τα εγκαίνια που πραγματοποιούνται από τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και την Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ κ. Λυδία Καρρά, θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο κ. Γιώργος Αγουρίδης Μέλος ΔΣ και Νομικός Σύμβουλος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ο κ. Armand Ducornet, Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπόρων / European Ramblers Association (ERA).

Στη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί η απονομή της πιστοποίησης Leading Quality Trails – Best of Europe στη διαδρομή Nestos-Rodopi Trail, σε συνέχεια της επιτυχούς επιθεώρησης της διαδρομής από την ERA. Η διάκριση αυτή –που έχει απονεμηθεί σε 15 μόνο διαδρομές σε ολόκληρη την Ευρώπη– τοποθετεί την Θράκη στο χάρτη του πεζοπορικού τουρισμού, και προσφέρει ένα σημαντικό εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης. Θα ακολουθήσει σύντομος περίπατος προς τον Παλιό Νερόμυλο στον Κόσυνθο στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, για μία μεγάλη γιορτή ανοιχτή στο κοινό  με:

  • Χορό από το Λύκειο Ελληνίδων,
  • Παρουσίαση της πρότυπης αναστήλωσης του Νερόμυλου Πρέσπας που έλαβε πανευρωπαϊκή διάκριση & προτάσεις για τον Νερόμυλο Ξάνθης.
  • Ζωντανή παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα Καλντερίμι
  • Προβολή του ντοκυμαντέρ «Ξάνθη – Αρχόντισσα του Βορρά» (διάρκειας 30 λεπτών).

Το πρωί της ίδιας μέρας, οι λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν τμήμα του Nestos – Rodopi Trail,

4/6/2019                   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Στην Ξάνθη η συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online