Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος Συρμός από το εργοστάσιο της HITACHI στην Θεσσαλονίκη ....Γράφει η Αφροδίτη Καλαμάκη

lifespeed.gr


Δήμος Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

 Παρά τις καθυστερήσεις σε 300 από τις 30.000 τεχνικές μελέτες που πρέπει να εγκριθούν από το ελληνικό δημόσιο, το σχέδιο του Μετρό στην Θεσσαλονίκη προχωρά  κανονικά.

 Το νέο έργο για την γραμμή 1 του Μετρό της Θεσσαλονίκης πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2020.  Η γραμμή 2 με κατεύθυνση Καλαμαριά θα λειτουργήσει μέσα στο 2021 ενώ η γραμμή με κατεύθυνση το Αεροδρόμιο Μακεδονίας προβλέπεται να ενεργοποιηθεί εντός του 2023.

 Σύμφωνα με το σχέδιο υποδομών, οι επόμενοι σταθμοί θα είναι οι Ευκλείδης και Παπάφη. Παράλληλα, ως ενδιάμεσοι σταθμοί παρουσιάζονται οι Σχολή Πολέμου, ΙΚΕΑ, Πράσινα Φανάρια και ως  τερματικός ο σταθμός Αεροδρόμιο Μακεδονία.

  Μετά από παράπονα στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Ιωάννης Μυλόπουλος εξέφρασε την άποψη πως τα σχέδια καθυστέρησαν λόγω ανάγκης για προσεκτική μελέτη τους. Επίσης σημείωσε πως θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα συστήματα του κέντρου ελέγχου, των σταθμών, των συρμών και των γραμμών για να τελειοποιηθεί η λειτουργία του.

  Όπως ο ίδιος ανέφερε, πρόκειται για τον πρώτο «ιταλικό» συρμό από το εργοστάσιο της Hitachi, στην Ιταλία, προς το αμαξοστάσιο της Πυλαίας, στην Θεσσαλονίκη.

   Ο προϋπολογισμός των μελετών προβλέπει το κόστος των 2,97 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση των μελετών θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.  

 Βεβαίως, αξίζει να σημειωθεί πως μετά το περιστατικό από νεαρούς κατοίκους της περιοχής που ζωγράφισαν τον πρώτο συρμό της Θεσσαλονίκης με γκράφιτι, υπάρχει σωρεία ανησυχιών για το μέλλον του σχεδίου και την αισθητική των σταθμών.

 Για τον λόγο αυτό οι Αρχές της πόλης αποφάσισαν να αυξήσουν το υπάρχον προσωπικό ασφαλείας  από 3 άτομα σε περισσότερα ώστε να μειωθούν προσεχή κρούσματα βανδαλισμού στους σταθμούς. Μάλιστα, είχαν την ιδέα να τοποθετήσουν ειδικό δίχτυ ασφαλείας περιμετρικά του αμαξοστασίου για αποφυγή τέτοιων περιστατικών από πλανόδιους «γκραφίτερ».  

Συντάκτρια η Δημοσιογράφος Αφροδίτη Καλαμάκη

17/6/2019   

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr