Αναβάθμιση στο λιμάνι της Ύδρας.... Γράφει η Αφροδίτη Καλαμάκη

lifespeed.gr


Δήμος Υδρας

 

 

 

 

 

 

 

 

  Ύστερα από ενδελεχή μελέτη του σχεδίου “Εκπόνηση Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Ύδρας” και με σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου αποφασίστηκε η εξέλιξη του έργου.   

 

  Όλα «κυλούν ρολόι» καθώς φαίνεται. Την Σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση κρηπιδωμάτων στο λιμάνι της Ύδρας» υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Ο προϋπολογισμός κυμαίνεται στα 765.000 ευρώ.   Το έργο αφορά την ενίσχυση κι επισκευή του προσήνεμου μόλου καθώς και το εσωτερικό κρηπίδωμα.

 

 Στο τέλος των εργασιών το λιμάνι θα δείχνει ακόμη πιο γοητευτικό και σίγουρα θα αυξηθεί η αίγλη ενός απ’ τα γραφικότερα και δημοφιλέστερα νησιά του Αργοσαρωνικού. Απώτερος στόχος είναι η ύπαρξη ξύλινου διαδρόμου για την εξυπηρέτηση  των τουριστικών σκαφών.

 Προσώρας, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των υφάλων σπηλαιώσεων
και η ενίσχυση του μετώπου των κρηπιδωμάτων στον λιμένα. Οι εργασίες θα σταματήσουν για το καλοκαίρι και θα συνεχιστούν από Οκτώβρη.

  Έκτοτε, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναδιαμόρφωσης της χερσαίας ζώνης των κρηπιδωμάτων, όπως είναι η καθαίρεση πλακοστρώσεων – λιθοστρώσεων και ανοδομών της  χερσαίας ζώνης, η αποκατάσταση του ανακουφιστικού πρίσματος και των επιχώσεων όπου σκυροδέτηση ανοδομών.

  Ως τελικό στάδιο για την αναγέννηση του λιμανιού θα είναι η διαμόρφωση μίας τελικής επιφάνειας με λιθοστρώσεις καθώς και η αποκατάσταση των υφιστάμενων ελαστικών προσκρουστήρων.

 Σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό το λιμάνι θα είναι δύο φορές πιο όμορφο και ευρύχωρο ώστε να δίνει την δυνατότητα σε όλο και περισσότερους επισκέπτες με κρουαζιερόπλοια να απολαύσουν το νησί σε κάθε βιαστική εξόρμηση για περιπέτεια.

Αφροδίτη Καλαμάκη Δημοσιογράφος

                                                                                                                    19/6/2019

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 18:42

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online