ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ στο Κηποθέατρο Παπάγου...Γράφει η Αφροδίτη Καλαμάκη

lifespeed.gr


Δήμος Παπάγου - Χολαργού

 

 

 

 

 

   Έρχεται για μία ακόμη παράσταση το έργο του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, «Στέλλα Κοιμήσου» στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 18 Σεπτέμβρη. Ένα κωμικο-τραγικό έργο που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε ποιοι άνθρωποι κρατούν εν τέλει την εξουσιαστική δύναμη. 

  Ως προς τους συντελεστές την επιμέλεια κειμένου έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Μουρίκης, τον φωτισμό  ο Bασίλης Κλωτσοτήρας, χορογραφίες και βοηθός σκηνοθέτη ο Αντώνης Ιορδάνου. 

  Ας μην παραλείψουμε την Ioυλία Σταυρίδου για την σκηνογραφία και την ενδυματολόγο Γιούλα Ζωϊοπούλου. Όσον αφορά την μουσική επιμέλεια αξίζει να συγχαρούμε τον Μπάμπη Παπαδόπουλο. 

  Οι ηθοποιοί είναι Αντώνης Ιορδάνου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Μάγια Κώνστα, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιάννης Νιάρρος, Θάνος Περιστέρης, Στάθης Σταμουλακάτος, Έλλη Τρίγγου 

  Για την ερμηνεία τους στην παράσταση τιμήθηκαν η Ιωάννα Κολλιοπούλου με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη και ο Γιάννης Νιάρρος με το βραβείο Δημήτρης Χορν.

 Το πρώτο έργο του Γ. Οικονομίδη, που γράφει και σκηνοθετεί για το θέατρο, «Στέλλα κοιμήσου», μας εισάγει μέσα στην πολυτελή κατοικία του νεόπλουτου Έλληνα. Πλούτος αλλά και προσωπικές θυσίες. 

  Επικρατούν η χλιδή, η χυδαιότητα και όλα περιστρέφονται γύρω απ’ το κέρδος. Με βωμολοχίες, πικροστομία, αυταρχισμό και καταπίεση διαδραματίζεται το έργο. Η πρωταγωνίστρια καλείται να νυμφευτεί κάποιον που δεν αγαπά και ο κρυφός έρωτας ταλανίζει την αθώα τη ψυχή. 

Η ουσία εδώ είναι η εμπορευματοποίηση  της φεουδαρχικής γυναίκας ενόψει του γάμου του, φέρνοντας το «λαϊκό» αυτό μοτίβο δραματουργίας στο οικονομικο-πολιτικό-κοινωνικό παρόν. 

 Μία παράσταση με ηθικό δίδαγμα που αγγίζει την ψυχή μας και μας καλεί να επιλέξουμε εμείς ως θεατές για την δικαιοσύνη των ηρώων και το αποτέλεσμα της δράσης. 

Αφροδίτη Καλαμάκη Δημοσιογράφος

 

25/6/2019

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online