Αστεροειδής 179 - Κλυταιμήστρα στο ΔΘΠ... Γράφει η Αφροδίτη Καλαμάκη

lifespeed.gr


Δήμος Πειραιώς

 

 

 

Στις 26 Ιουνίου παρευρεθήκαμε σε μία καταπληκτική παράσταση στο Πειραϊκό Θέατρο στις 21:00 το βράδυ.

  Στο πλαίσιο της δράσης "Πάμε Δημοτικό Πάμε Πειραιά"  διοργανώθηκε η εκδήλωση αυτή σε συνδυασμό με live jazz μουσικής με τους Mellow Mood στο Φουαγιέ του Θεάτρου.

  Είναι ένας μονόλογος της Θεοδώρας Μαστρομηνά σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια  του συγγραφέα Γιώργου Καλόξυλου.   

  Μία γυναίκα του σήμερα τολμά να παγώσει τον χρόνο και να αναπολήσει, να ξανανιώσει, να κάνει αναδρομή σε ό,τι την πόνεσε, ό, τι θα ήθελε να ξαναζήσει, τον Έρωτα, την θυσία, την οικογένεια, την Γυναικεία φύση. 

  Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το σπουδαίο κείμενο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ "Κλυταιμνήστρα ή το Έγκλημα", γραμμένο το 1934 και τα έργα "Γράμμα στον Ορέστη" του Ιάκωβου Καμπανέλλη και "Εμμονή" του Γιώργου Σκούρτη.

   Ανάμεσα στα μέλη που συνέβαλλαν στην τελειοποίηση του έργου ξεχωρίζουν ο σκηνογράφος κι  ενδυματολόγος Dusan Jovanovic, στους φωτισμούς ο Παναγιώτης Μανούσης, στην χορογραφία η Κατερίνα Τσάκαλου. 

  Ας μην παραλείψουμε την φωτογράφιση από τα Amazing Studio, τον βοηθό σκηνοθέτη Θωμά Μαυρογόνατο, την καλλιτεχνική επιμέλεια από Νίκο Βουτενιώτη και στα γραφιστικά-εκτυπώσεις τον Γιώργο Βαρίνο.  

  Μπαίνοντας κανείς μέσα στον χώρο του θεάτρου παρατηρεί την πολυτελή διακόσμηση και τα χρυσοποίκιλτα μπαλκόνια του εξώστη που απέξω γράφουν τα ονόματα σπουδαίων φιλοσόφων της αρχαιότητας σε ξύλινες ή μεταλλικές πλάκες. Ανάμεσά τους ο Δάντης, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αριστοφάνης και Μένανδρος. 

  Η σύνθεση παρόμοια με την περίφημη «Σκάλα του Μιλάνου» μας αφήνει εκστασιασμένους με  ευγενή πόθο για παρακολούθηση του έργου. 

 

Αρθρογραφεί η Αφροδίτη Καλαμάκη 

     28/6/2019

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online