Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης στην Αργολίδα....

lifespeed.gr


Δήμος Άργους- Μυκηνών

 

 

 

 

Εξιχνιάστηκαν, από το τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, δέκα περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης στην Αργολίδα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 57 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών οι ανωτέρω αλλοδαποί, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό τα παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένα άτομα, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του ιατρού ή του αστυνομικού και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το τέκνο τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο 24χρονος και ο 57χρονος, μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.6.2019 έως και 29.6.2019, στο Άργος και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους- Μυκηνών, διέπραξαν μία  περίπτωση απάτης και εννέα περιπτώσεις αποπειρών απάτης σε βάρος.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο  κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών.

 

Βάντα Βλασταρά

 

2/7/2019

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online