Ευθύνες για την τραγωδία στο παζάρι του Αλμυρού

lifespeed.gr


Δήμος Αλμυρού

 

 

 

 

Φίλοι και συμμαθητές της άτυχης μαθήτριας που σε λίγες μέρες θα πήγαινε στη Β’ Γυμνασίου, κατέφθαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και μέχρι τη νύχτα στο χώρο που βρήκε τραγικό θάνατο 14χρονη μαθήτρια, στο παζάρι Αλμυρού, όταν εκτοξεύθηκε από οκτώ μέτρα ύψος και με μεγάλη φόρα, από παιχνίδι και προσγειώθηκε στο έδαφος, βρίσκοντας ακαριαία το θάνατο.

Στο μεταξύ, η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην Εισαγγελία Βόλου και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερη, προκειμένου να συνεχισθεί η έρευνα για την εξεύρεση στοιχείων που θα οδηγήσουν σε σαφή συμπεράσματα, ενώ αναμένεται να διαταχθεί και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ιδιοκτήτριας – η οποία δηλώνει συντετριμμένη – η πτώση της άτυχης μαθήτριας πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι είχε τα χέρια της έξω από την μπάρα ασφαλείας, ενώ – όπως είπε – τα παιχνίδια του λούνα παρκ διαθέτουν όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας που απαιτούνται.

Η υπόθεση, το κορίτσι να είχε τα χέρια του έξω από την μπάρα και ενδεχομένως να χαιρετούσε τους φίλους  της που βρισκόταν κάτω διατυπώθηκε και από άλλους αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού συμβάντος. Πέραν αυτού ωστόσο, κοινή ήταν επίσης η μαρτυρία ότι το παιχνίδι είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα, ενώ η προστατευτική μπάρα απείχε αρκετά εκατοστά από τα σώματα και άφηνε μεγάλο περιθώριο κινήσεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επίσης, ο 30χρονος χειριστής του μηχανήματος, υπήκοος Μπαγκλαντές, αμέσως μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση ενός άλλου εργαζόμενου για να σταματήσει τη λειτουργία και να κατέβουν όσοι βρισκόταν εκείνη την ώρα στο παιχνίδι στην πλειοψηφία τους ανήλικα παιδιά, όλοι σε κατάσταση σοκ. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες μέρες λειτουργίας του παζαριού, ήταν άλλος ο χειριστής του μηχανήματος.

Την ώρα του τραγικού συμβάντος, στο χώρο του παζαριού έτυχε να βρίσκεται και γιατρός του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, ο οποίος και έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες αλλά ήδη ήταν αργά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του κοριτσιού, μόλις είδε το παιδί του να τραυματίζεται θανάσιμα, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ και η μητέρα, που επίσης ήταν  παρούσα, λιποθύμησε.

 

1/9/2019

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online