ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

lifespeed.gr


Δήμος Αθηναίων

 

 

 

 

 

Στο Καφενείο ξεκινάμε, παραδοσιακά, τον νέο κύκλο εργαστηρίων Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού.
Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το πολυφωνικό Ηπειρώτικο τραγούδι χωρίς απαραίτητα να έχουν μουσικές γνώσεις και σε όσους θέλουν να βιώσουν την μυσταγωγία του πολυφωνικού τραγουδίσματος με αυτοσχεδιασμούς και νέα τραγούδια καθώς και να συμμετέ-χουν σε παραστάσεις.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - Ώρα 12.00 - 15.00

Με το εισαγωγικό εργαστήρι, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά, την γενική δομή και το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι στα πλαίσια της ομάδας. Μέσα από την καλλιέργεια της φωνής, χαλαρή σωματική άσκηση και τις φωνητικές ασκήσεις, προσεγγίζοντας το ιδιαίτερο αυτό είδος μουσικά αλλά και συναισθηματικά-ενεργειακά. Κάθε μέλος έχει σ΄αυτό το τρίωρο, την δυνατότητα να δουλέψει Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια παράλληλα με την υ-ποστήριξη και καθοδήγηση της φωνής. Οι συναντήσεις γίνονται μία με δύο φορές τον μήνα σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ - Ώρα 16.00 - 19.00

Αυτό το εργαστήρι αφορά όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει έναν εισαγωγικό κύκλο και ενδια-φέρονται να εμβαθύνουν στο Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι και στους διαφορετικούς ρόλους του, μαθαίνοντας νέα τραγούδια από διαφορετικές περιοχές. Οι αναπνοές, η αναζήτηση της δυ-ναμικής της φωνής και το παιχνίδι της παραγωγής διαφορετικών ηχοχρωμάτων, η καλλιέργεια και η υποστήριξη της φωνής γενικότερα, είναι μέρος του ζεστάματος αλλά και ένας από τους βα-σικούς στόχους του εργαστηρίου. Υποστηρίζεται και ενθαρρύνεται η δημιουργική έκφραση μέσα από φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς. Οι συναντήσεις γίνονται μία με δύο φορές τον μήνα σε ημε-ρομηνίες που ανακοινώνονται.

Διδασκαλία: Αρετή Μίγγου

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη
Για πληροφορίες και κράτηση θέσης
στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. κ΄στο κιν. 6977366047

Σάββατο 14/09/19 στις 12.00 - 19.00 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140)

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 140 κ΄ ΤΗΛΕΦΑΝΟΥΣ

Σύντομο βιογραφικό
Η Αρετή Μίγγου είναι μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός, περφόρμερ. Έχει διδάξει παραδοσιακά κρουστά στα Μουσικά σχολεία αλλά και σε άλλους χώρους από το 1998. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πεντατονική κλίμακα της Ηπείρου από όπου και κατάγεται και στην Ηπειρώτικη πολυφωνία, ασχολείται από το 2007 με την έρευνα και διδασκαλία του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού. Έχει δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων σχετικά με την φωνή και αναπνοή. Ιδρύτρια του εγχειρήματος “Πολυφωνικό Καφενείο”, που αφορά εργαστήρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού, σε συνεργασία με το Καφενείο στην Ακαδη-μία Πλάτωνος αλλά και παραστάσεις πολυφωνικού τραγουδιού. Έχει πτυχίο Μουσικοκινητικής Α-γωγής Orff της σχολής Μωραϊτη και διδάσκει σε παιδιά και παιδαγωγούς. Συντονίζει σεμινάρια για τον ρυθμό, με κρουστά, φωνή και κίνηση (Ο Ρυθμός Μέσα μας). Παρακολουθεί την εκπαίδευση στην "Χοροθεραπεία μέσω του ρυθμού" ( Expression Primitive) σε Ελλάδα και Γαλλία και έχει πτυ-χίο Πολιτικής Επιστήμης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνθέτει την δική της μουσική και είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Lyre’n’Rhapsody”, με δύο άλμπουμ, Awakening the muse και Kirke, όπως και το πρόσφατο άλμπουμ Aegean, σε συνεργασία με Κινέζους μουσικούς, δεξιο-τέχνες παραδοσιακών οργάνων της κουλτούρας τους, όπου μαζί αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν την μουσική τους με έμπνευση από παραδοσιακές και αρχαίες μελωδίες και ρυθμούς.

 

8/9/2019

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online