Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος σε Αγιασμούς Σχολείων

lifespeed.gr


Δήμος Κηφισιάς

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκε κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με εκπροσώπους του Δήμου. Συγκεκριμένα ο κ. Θωμάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, του  2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Κηφισιάς  και του 2ου -3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας.

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε ο  κ. Θωμάκος στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Μίλησε για την μεγάλη δύναμη της αγάπης, που παίρνουμε και δίνουμε μέσα στην σχολική οικογένεια αλλά και για την αγάπη για το περιβάλλον, που συνδέεται άμεσα με την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής αφύπνισης. «Ο πλανήτης μας κινδυνεύει και τις επιπτώσεις θα τις βιώσει η νέα γενιά» τόνισε χαρακτηριστικά και προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες  να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του.«Όλοι μαζί αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει αλλάζοντας μικρές καθημερινές του συνήθειες» επεσήμανε ο κ. Θωμάκος, δίνοντας απλά παραδείγματα στους μαθητές. Αναφέρθηκε επίσης στην αξία του σχολικού αθλητισμού ως συμπληρωματικού στοιχείου στην εκπαίδευση των νέων. 

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των κτιριακών υποδομών. «Σημειώνονται το τελευταίο διάστημα δολιοφθορές και κακόβουλες ενέργειες σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας. Προς την κατεύθυνσης της πρόληψης τέτοιων φαινόμενων είναι και η εφαρμογή του πρωτοποριακού προγράμματος ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στον Δήμο μας, με περιπολίες τις βραδινές ώρες, στις σχολικές μονάδες».

Εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης στις σχολικές εγκαταστάσεις  αλλά και στους αύλειους χώρους πραγματοποιούνται συνεχώς από τα τεχνικά συνεργία και από δύο εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο μας. Την εποπτεία των έργων στα σχολικά συγκροτήματα έχουν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς καθώς και η  Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online