Στη «Βιτρίνα» η βία κατά των γυναικών... Γράφει η Βάντα Βλασταρά

Βάντα Βλασταρά

Δήμος Αλεξανδρούπολης

 

 

 

 

 

Την πρωτότυπη δράση/κοινωνικό πείραμα με τίτλο «Βιτρίνα» η οποία συγκαταλέγεται σε ένα σύνολο εκδηλώσεων, υλοποίησε το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου).  

 

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης, οι κούκλες της βιτρίνας του καταστήματος In Fashion Collection (Ι. Καβύρη 22) αντικαταστάθηκαν από εθελοντές/ντριες ηθοποιούς, οι οποίοι/ες υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας κας Μαρίας Βίτσα, καθώς και με το ανάλογο μακιγιάζ από το Τμήμα Αισθητικής και Μακιγιάζ του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, και την εκφραστικότητά τους, πρόβαλλαν μια ρεαλιστική απεικόνιση της έμφυλης βίας που υφίσταται 1 στις 3 γυναίκες στη χώρα μας.

Οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να αντικρύσουν από κοντά μερικά από τα ορατά και «αόρατα» σημάδια της βίας και να λάβουν έντυπο ενημερωτικό υλικό με τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Σκοπός του συγκεκριμένου κοινωνικού πειράματος ήταν να καταγραφούν οι αυθόρμητες αντιδράσεις των πολιτών και να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η έμφυλη βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών που την υφίστανται. 

Να σημειωθεί  ότι μέρος του φωτογραφικού υλικού της δράσης, θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τις 18:30 μέχρις τις 21:30, ενώ παράλληλα και στον ίδιο χώρο θα προβληθεί το Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με πλάνα από τη δράση με τίτλο «Βιτρίνα».

Η έκθεση φωτογραφίας και η προβολή του ντοκιμαντέρ πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και θα γίνει παρουσία της κας Μαρίας Συρεγγέλα, Γενικής Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων.

 

Bάντα Βλασταρά

 

    10/11/2019

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online