Πρόγραμμα «Οδηγώ και κυκλοφορώ με ασφάλεια στους δρόμους»... Γράφει η Βάντα Βλασταρά

Βάντα Βλασταρά

Δήμος Γαλατσίου

 

 

 

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οδηγούς-πεζούς και συνοδούς μεγαλύτερης ηλικίας, με θέμα: «Οδηγώ και κυκλοφορώ με ασφάλεια στους δρόμους»,διοργανώνουν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 11.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι», ο  Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

 Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και ασκήσεις σε προσομοιωτή.

Όπως επισημαίνεται ενόψει της διοργάνωσης, η οδική συμπεριφορά και ιδιαίτερα η οδήγηση θέτουν τις δικές τους σημαντικές απαιτήσεις. Με την ηλικία μια σειρά από ανθρώπινες λειτουργίες φθίνουν, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ικανότητά μας για συγκέντρωση, τα αντανακλαστικά μας να είναι πιο αργά και οι αισθήσεις μας λιγότερο αποτελεσματικές.

Για τους λόγους αυτούς:
• Είμαστε πάντα σε εγρήγορση, προσπαθώντας να αντιληφθούμε με σύμμαχο την αυξημένη εμπειρία μας μια επικίνδυνη κατάσταση, ακόμη και πριν
αρχίσει να εξελίσσεται.
• Αποφεύγουμε συζητήσεις, ακρόαση ραδιοφώνου και χρήση κινητού τηλεφώνου, μιας και μας αποσπούν εύκολα την προσοχή από την οδήγηση.
• Επιλέγουμε θέση οδήγησης με όρθια την πλάτη μας και ελαφρώς λυγισμένα γόνατα και αγκώνες, ώστε οι κινήσεις μας στο τιμόνι και τα πεντάλ να
είναι πιο άμεσες και ακριβείς.
• Όταν ακολουθούμε ένα όχημα σε ευνοϊκές συνθήκες κυκλοφορίας, αφήνουμε απόσταση μεγαλύτερη των δύο δευτερολέπτων. Όταν το όχημα εμπρός περάσει ένα χαρακτηριστικό σημείο, π.χ. ένα στύλο ηλεκτροφωτισμού, ξεκινάμε να μετράμε 1001, 1002 και μετά περνούμε από το ίδιο σημείο.
• Φροντίζουμε να έχουμε εξοικειωθεί πλήρως με τα χειριστήρια του αυτοκινήτου μας και όλες τις λειτουργίες του.

 

Βάντα Βλασταρά 

 

10/11/2019

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online