Αλλάζει όψη το ιστορικό κτίριο Γιαλλινά στην Κέρκυρα

lifespeed.gr


Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

 

 

 

Ένα ιστορικό κτίριο της Κέρκυρας, το κτίριο Γιαλλινά, αλλάζει όψη, για να αποτελέσει σε δύο χρόνια έναν από τους πλέον σύγχρονους χώρους τέχνης και πολιτισμού.

Έπειτα από την έγκριση των τευχών δημοπράτησης, προχωρά ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση και ανάδειξη του κτιρίου, παράλληλα με την τροποποίηση της πράξης ένταξης, αφού πλέον δικαιούχος είναι ο Νέος Δήμος Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων.

Το κτίριο Γιαλλινά όπως σημειώνει, ο Δήμος, αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν σε καθαιρέσεις και επεμβάσεις αποκατάστασης, καθώς και διαμορφώσεις στο εσωτερικό του κτιρίου και στον περιβάλλοντα χώρο.

Θα υπάρξουν νέες χρήσεις με την ολοκλήρωση του έργου.

Το ισόγειο της πινακοθήκης θα φιλοξενήσει χρήσεις εκπαιδευτικές, αναψυχής και εμπορικές με εστιατόριο.

Στον πρώτο όροφο θα φιλοξενηθεί η έκθεση ζωγραφικών έργων του Άγγελου Γιαλλινά. Η συλλογή αποτελείται από 586 έργα, υδατογραφίες και ελαιογραφίες τα οποία εντάσσονται σε δεκάξι θεματικές ενότητες. Στα δύο δωμάτια της πρόσοψης λόγω και της ύπαρξης πλούσιου διακόσμου (οροφογραφία, γύψινα περίτεχνα στοιχεία κ.α.), επιχειρείται αναπαράσταση της οικίας Γιαλλινά (καθιστικό και ατελιέ) με αυθεντικά έπιπλα.

Ο δεύτερος όροφος θα φιλοξενήσει πολλαπλές χρήσεις και συγκεκριμένα: Χώρος διαλέξεων με μεταφραστικούς θαλάμους ,Χώροι για περιοδικές εκθέσεις, Χώροι υγιεινής ,Βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι.

 Τέλος στην υποστέγη, θα στεγαστούν κατά κύριο λόγο οι διοικητικές ανάγκες του ιδρύματος, και η πρόβλεψη είναι να υπάρξουν αποθηκευτικοί χώροι με κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες και κατασκευές για τα μη εκτεθειμένα έργα.

Όπως δήλωσε η δήμαρχος  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου:

“ Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο, που αναβαθμίζει την πόλη μας. Το κτίριο Γιαλλινά ήταν μία ανοιχτή πληγή, είχε παραδοθεί στη φθορά του χρόνου ενώ στο υπόγειο του κινδύνευαν έργα τέχνης μεγάλης αξίας.

Το κτίριο όμως αυτό αλλάζει όψη και μέσα σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του ως ένας από τους πιο σύγχρονους χώρους τέχνης και πολιτισμού.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Καταρχήν τον Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, το Τμήμα Προγραμματισμού και φυσικά την Περιφέρειά Ιονίων Νήσων και την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα . Η Κέρκυρα κλείνει μία-μία τις πληγές της, αποκαθιστά ιστορικά κτίρια και τα μετατρέπει σε πόλο έλξης”.

 

1/12/2019

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online